Activitats dels municipis catalans

Activitats del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) a Lleida

Del 28 de gener al 4 de març
Direcció:
Escola i places de Lleida
Breu
Aquest any es recupera l'activitat als carrers amb la participació d'estudiants i alumnes de l'Aula de Teatre i l'Escola de Música

Lleida se suma, un any mes, als actes de celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida promouen actes perquè sigui una jornada per fomentar el pensament crític, treballar continguts transformadors i posar focus en els problemes socials de l’entorn per construir una societat més justa, tolerant i solidària.

Pel DENIP 2022 proposen que s’abordi la temàtica de la seguretat a l’escola i els infants en context de conflicte. Les escoles han de ser un refugi i no un blanc d’atacs. Agafant com a referència i fil conductor el bombardeig de Lleida del 2 de novembre de 1937, la Coordinadora vol convidar als centres educatius a treballar el dret a l’educació i el dret a la infància.

La proposta d’enguany està dividida en tres fases i consta de diverses activitats i recursos com infografies, poemes, dades, jocs i dinàmiques, audiovisuals. Els centres educatius poden escollir les fases en les quals volen participar. 

Fase 1: Curtmetratge en Stop Motion
Amb el suport dels tallers virtuals a càrrec del cineasta i animador Emilio Martí i l’acompanyament tècnic d’estudiants del Cicle d’Animació de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, es realitzaran curtmetratges amb la tècnica d’animació Stop Motion.

Des del 29 de novembre de 2021

Fase 2: El DENIP surt als carrers!
S'habilitaran quatre espais de la ciutat perquè els centres educatius participin d’una performance creada per l’Aula de Teatre de Lleida. Els alumnes de l’Escola de Música Municipal acompanyaran l’acte interpretant a les diferents places “El cant dels ocells” amb violoncel.

Dia: 28 de gener de 2022

Fase 3: Sessió - Lleida anima per la pau
Taller d’animació per la pau pels carrers de Lleida: El cineasta Emilio Martí animarà en directe els dibuixos de la Fase 1 que hagin fet arribar els centres educatius. Amb tot el material gràfic, realitzarà un curtmetratge conjunt que es projectarà durant l’Animac 2022.

Primera setmana de març de 2022

 

 

Organitzador:
Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida
DOCUMENTS ADJUNTS
Dossier-DENIP-2022_com.pdf939.45 KB
Enllaços relacionats
Informació de les activitats del DENIP 2022 a Lleida