General

Què és el compromís del 0,7% en cooperació i per què és tan important?

Un nou vídeo d'animació del FCCD mostra la percepció de la ciutadania catalana sobre la cooperació al desenvolupament 

29 Octubre 2021

El 1972, les Nacions Unides van aprovar una resolució que instava els països més desenvolupats a destinar el 0,7% del seu PIB a la cooperació al desenvolupament per a eradicar la fam al món. Anys després, les desigualtats no paren de créixer i no només sembla que el compromís ha quedat oblidat per a moltes administracions, sinó que hi ha una gran part de la població que desconeix l'objectiu del 0,7%.

Segons l'enquesta del Fons Català realitzada el 2021, menys d'un 40% de la població de Catalunya coneix la iniciativa, però més d'un 80% creu que és necessari destinar recursos al desenvolupament dels països més empobrits. Aquestes dades demostren que hi ha un suport important a la solidaritat per part de la ciutadania i que les institucions han de donar resposta a aquesta pulsió. 

Actualment només hi ha 4 països al món que compleixen amb la iniciativa del 0,7%: Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia, ho expliquen la periodista del FAQS, Cris Puig, i el director del Fons Català, David Minoves en el següent vídeo d'animació.

 

 

Des del Fons Català s'insta als municipis del territori a apostar per la cooperació, ja que si no es treballa per l'equitat de gènere arreu, per pal·liar els efectes del canvi climàtic o per garantir el respecte dels drets humans de les persones que es veuen forçades a migrar, milions de vides estaran en risc. 

 

Defensa la cooperació, ens hi va la vida.