EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

RECUPERACIÓ D'ESTUDIANTS PROVINENTS DE FAMÍLIES POBRES AFECTADES PER LA COVID-19

Número:
3570
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
SENEGAL
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
24.789,13
Aportación del Fons:
10.674,82
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ GRUP CULTURAL JIMAYOOR
Año de aprobación:
2021
SINOPSIS:

En un context Covid-19, el tancament d'escoles des del mes de març de 2020 fins a l'actualitat afecta un gran nombre de nens i nenes d'entorns desfavorits i amb baix nivell d'educació. És probable que augmentin les desigualtats segons les categories socials i el gènere, entre d'altres. 

A les tres regions d'intervenció del projecte, la cultura de la solidaritat i l'ajuda entre la població vers els col·lectius en situació de vulnerabilitat i indigència està molt arrelada. Aquest humanisme i altruisme emmarca el projecte que es proposa de reforç escolar d'estudiants amb febleses, a través del qual s'espera fort impacte en aquests estudiants tant pel que fa a millorar el nivell d'estudis com en el desenvolupament de competències per a la vida, actituds i comportaments que permetin lluitar eficaçment contra la pandèmia de la Covid-19.

Això és el que motiva la intervenció de YMCA Senegal, amb la implementació d'un mecanisme comunitari sostenible que mobilitza la comunitat per satisfer la necessitat de donar suport als estudiants en un any escolar marcat per una abrupta interrupció de l'aprenentatge. Els nens i nenes actuen com a agents de canvi en la lluita i la conscienciació contra la pandèmia. 

El projecte consisteix a desenvolupar sessions de reforç de lectura, de matemàtiques i d'habilitats per a la vida tres cops per setmana. Aquestes sessions tindran lloc en centres d'acompanyament que polaritzen diversos barris i escoles. Les sessions de reforç seran realitzades per voluntaris formats tant en comunitats educatives com en el currículum d'acompanyament de YMCA anomenat RELEV (Reforç de l'Educació i del Lideratge de Voluntaris pels escolars). També es faran visites a domicili, que permetran als voluntaris sensibilitzar pares i mares sobre el compromís amb l'educació dels nens i nenes.