EDU - Educació i Formació

SEGURETAT ALIMENTÀRIA PER A INFANTS DE FAMÍLIES D'ESCASSOS RECURSOS A SAN JUAN DE LIMAY I AMPLIACIÓ DEL CENTRE DE DESENVOLUPAMENT INFANTIL MUNICIPAL

Número:
3496
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
NICARAGUA
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
CENTREAMÈRICA
Importe del proyecto:
35.649,39
Aportación del Fons:
4.409,09
Entidad ejecutora:
FUNDACIÓN HERMANAMIENTO L'ESQUIROL-SAN JUAN DE LIMAY-FHERL'ESLI
Año de aprobación:
2020
SINOPSIS:

El projecte consisteix en l'ampliació del Centro de Desarrollo Infantil mitjançant la construcció d'una aula amb una capacitat per a 30 nens i nenes. També es garantirà la seguretat alimentària d'aproximadament 120 nenes i nens que assisteixen al Centre.

El projecte d'aquesta escola prové de la posada en marxa de Centre de Nutrició i Capacitació Infantil creat l'any 2001, amb el suport de la Comissió d'Agermanament de San Juan de Limay i l'Esquirol, i pretenia oferir educació infantil de qualitat amb un complement nutricional per a famílies amb escassos recursos. Els nenes i les nenes assistien a l'aula i a més se'ls oferia un esmorzar i un dinar equilibrats, de manera que també es feia un seguiment de talla i pes per comprovar el bon creixement dels alumnes.

L'any 2015, i amb el suport de l'Alcaldia de San Juan de Limay, es va procedir a construir una nova escola de propietat municipal, ja que l'anterior desenvolupava les classes en un habitatge particular adaptat i s'havia de pagar lloguer. El nou centre es va construir amb les característiques dels centres gestionats pel MINED i el Ministeri de la Família, i va incloure una àrea de jocs i un menjador exteriors, banys adaptats i l'equipament per a cadascuna de les aules. L'escola es va construir amb tres aules, i els infants lactants i el primer nivell d'ensenyament van haver de compartir espai durant els primers anys. 

Ara es pretén culminar el procés amb la construcció d'una quarta aula que serveixi per millorar l'atenció dels nens i nenes i fer les separacions per franges d'edat. 

Igualment, el projecte preveu mantenir el suport per a una alimentació segura i equilibrada, que permetrà a unes 100 famílies del municipi complementar la dieta per als seus fills i filles en l'àmbit escolar.