General

Oberta la base de dades per a tècnics municipals que vulguin ser cooperants a països del Sud

El Fons Català i Enginyeria Sense Fronteres organitzen una formació en línia sobre Cooperació Tècnica del 13 d’octubre al 30 de novembre

06 Octubre 2021

La pàgina web de Cooperació Tècnica, programa del Fons Català que facilita l’intercanvi de coneixements, tecnologies i experiències entre ens locals i els seus equivalents a països del Sud, ja està operativa. La web inclou una base de dades on totes aquelles persones dels equips tècnics municipals interessades en participar podran apuntar-s’hi. El portal també incorpora diverses experiències a l’apartat de testimonis i al blog, i informació general sobre el programa.

A més, el Fons Català, amb l’acompanyament d’Enginyeria Sense Fronteres, també organitza una formació online sobre Cooperació Tècnica per a tot el personal tècnic dels ajuntaments socis. L’objectiu de la formació és proporcionar eines i coneixements sobre Cooperació i Justícia Global, i recursos per afrontar els reptes que poden sorgir en una estada de Cooperació Tècnica. El contingut de la formació estarà penjat a un campus virtual i cada participant podrà avançar al seu ritme. El curs inclou una trobada presencial a la seu del Fons Català dijous 25 de novembre.

Vull fer Cooperació Tècnica, què he de fer?

El personal tècnic que vulgui participar en aquests intercanvis hauran d’emplenar el formulari que trobaran a a la web. Es demanarà que es registrin amb un correu electrònic  i una contrasenya, i seguidament rebran un correu de confirmació. A partir d’aquí ja podran entrar la informació que quedarà registrada a la bases de dades. 

El programa de cooperació tècnica es desplegarà per campanyes especifiques basades en demandes concretes de municipis catalans o dels països amb els quals treballa el Fons Català. En aquest moment, el Fons Català buscarà a la base de dades els perfils que encaixin millor amb cada proposta.

En el cas de ser seleccionat o seleccionada i haver acceptat la proposta (tant a títol personal com pel cap del departament municipal en el qual treballa), la persona tècnica rebrà, a traves del Fons Català, la formació i informació necessàries per emprendre la col·laboració.

Curs de Cooperació Tècnica

📷 Fotografia del projecte "Ciutat a ciutat, cooperació tècnica Sant Cugat-Cotacachi: suport a l'oficina d'atenció ciutadana" (2939)