SEN - Sensibilitzacio

AGENDA LLATINOAMERICANA MUNDIAL 2022 - CAMPANYA 2021-2022: "EL PAPER DELS MOVIMENTS SOCIALS DAVANT DELS REPTES DEL MÓN ACTUAL"

Número:
3569
Estado:
En curs
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
CATALUNYA - LLATINOAMÈRICA
Continente:
EUROPA
Área geográfica:
EUROPA
Importe del proyecto:
63.455,00
Aportación del Fons:
29.763,62
Entidad ejecutora:
COMISSIÓ AGENDA LLATINOAMERICANA
Año de aprobación:
2021
SINOPSIS:

L'Agenda Llatinoamericana Mundial és una iniciativa que té tres finalitats: ser una eina educativa, esdevenir una font d'informació i servir com a llibre amb articles per la conscienciació ciutadana catalana i llatinoamericana sobre la situació dels grans problemàtiques globals que afecten el planeta, principalment, a la regió de l'Americà Llatina.

El projecte contempla dos pilars bàsics: la Campanya de Sensibilització i l'Anada i Tornada.  

La Campanya de l'Agenda Llatinoamericana permet potenciar el debat i la discussió dels temes que s'aborden a l'agenda i fa possible crear pedagogia entre diferents sectors i actors per mitjà de diverses formes: presentacions, ponències, entrevistes i articles publicats en mitjans de comunicacions, etc. 

L'Anada i Tornada: L'Anada és executada des de Catalunya mitjançant el suport econòmic i tècnic que es fa cada any. I la Tornada es la que es fa des de Llatinoamèrica amb la proposta i l'edició del tema i els articles de l'agenda llatinoamericana mundial, que és editada als diferents països que hi participen amb les edicions locals.

La Comissió de Girona rep el dietari i els articles d'El Salvador, on hi ha la seu internacional de l'edició de l'agenda mundial. A partir de la recepció dels articles, es tradueixen i corregeixen a Catalunya. Després s'hi afegeixen els articles propis i les efemèrides específiques del territori català per a l'edició catalana. 

Pel que fa a l'Amèrica Llatina, cal dir que cada situació és diferent. De les més de 10 contraparts que treballen l'Agenda, n'hi ha que editen i distribueixen, n'hi ha que només distribueixen l'Agenda, rebent-la d'altres països. Aquesta situació canvia per a cada país i cada any. Hi ha països que, a més de l'Agenda, també editen altres materials pedagògics, com és el cas d'aquesta Campanya 2021-2022 durant la qual alguns països editen el nou Mapa de Peters del revés amb els índex renovats. El denominador comú de totes és la creença ferma en la idea que tothom pugui accedir a l'Agenda. 

És per això que la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana dona suport econòmic al major nombre de contraparts possibles. Amb les que no poden col·laborar-hi d'aquesta manera, els ofereixen suport tècnic.