EDU - Educació i Formació

MILLORES DE L'ESCOLA DE FUTBOL I DEL CENTRE DE FORMACIÓ DEL BARRI D'ETETACK, A YAOUNDÉ, PER RESPONDRE ALS EFECTES NEGATIUS DE LA PANDÈMIA PER COVID-19

Número:
3578
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
CAMERUN
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
56.344,18
Aportación del Fons:
41.375,83
Entidad ejecutora:
ASSOCIACIÓ ESPORTIVA RAMASSÀ
Año de aprobación:
2021
SINOPSIS:

L'A.E. Ramassà, juntament amb CEFOSJEC, coordina des de 2017 una escola de futbol i un centre de formació que dona resposta a les necessitats bàsiques dels infants i joves del barri d'Etetack, treballant en la inclusió social dels més vulnerables.

El Centre Formatiu dona suport educatiu a nens i nenes en risc d'exclusió social del barri tot oferint classes de repàs escolar. En els casos més greus, s'ajuda els menors en la seva escolarització a les escoles més properes.

A més, s'impulsa l'escola de futbol del Ramassà Espoir d'Etetack, que forma infants i joves en la pràctica del futbol i en els valors que caracteritzen el nostre club. Els equips, masculins i femenins, es divideixen en quatre categories:

- U8: nens i nenes menors de 8 anys
- U10: nens i nenes menors de 10 anys
- U12: nens i nenes menors de 12 anys
- U14: nens i nenes menors de 14 anys
- +U14: nens i nenes majors de 14 anys

Amb totes aquestes accions, el Centre Formatiu i l'escola de futbol són un motor essencial per la inclusió social de tota la infància i la joventut d'Etetack en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest projecte es pretén fer una sèrie de millores que permetin superar els efectes negatius de la pandèmia per Covid-19. El projecte creix any rere any, amb la idea d'oferir una sèrie de serveis bàsics a la població del barri que millorin les condicions de vida i que obrin noves oportunitats de desenvolupament als nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. En totes les accions dutes a terme, s'utilitza l'esport com a eina de transformació social, tot promovent la igualtat de gènere i el foment dels ODS de les Nacions Unides.

Les actuacions previstes per aquest 2021 es poden resumir en diferents àmbits:

- Millora de les infraestructures del centre de formació: actualment, la seu del centre de formació on es fan les classes de repàs escolars, té una capacitat limitada per l'espai. Es pretén habilitar una primera planta i adaptar-la per impartir-hi classes.
- Millora de les instal·lacions esportives: es pretén redefinir el camp de futbol on es fan els entrenaments i les activitats esportives. Redimensionar el terreny de joc i anivellar-lo, millorar les porteries, instal·lar-hi xarxes de protecció són les principals actuacions.
- Compra de material esportiu: és necessari adquirir material nou per utilitzar en els entrenaments i en els partits de futbol de les diferents categories, com ara pilotes, miniporteries, cons, pitets, xarxes, ampolles per a hidratació, etc. 
- Compra d'equipacions esportives: facilitar i estandarditzar les equipacions de tots els jugadors i jugadores de les diferents categories de l'escola de futbol del Ramassà Espoir d'Etetack.
- Federar les diferents categories de l'escola de futbol: un dels passos importants d'aquest any ha de ser la inscripció dels diferents equips en les lligues departamentals i nacionals per tal que puguin competir.
- Cobertura de les despeses d'escolarització pel curs 2021-2022: facilitar l'accés a l'escolarització de 17 nens i nenes del barri en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.
- Consolidar l'equip de treball del projecte d'Etetack i millorar la formació, la gestió, el seguiment i la coordinació amb l'equip de treball de Catalunya.
- Mantenir el servei d'aigua potable i de fisioteràpia del centre de formació.
- Promoció de la pràctica esportiva femenina dins de l'àmbit de l'escola de futbol.
- Desenvolupament d'un programa de gestió intern (software) per facilitar la coordinació i la gestió del projecte.
- Creació del conte solidari de 2021 inspirat en el projecte d'Etetack.
- Promoció dels ODS en totes les activitats a dur a terme.