EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

XERINGUES PER CUBA: SUPORT A LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ COVID-19 A L´HAVANA

Número:
3559
Estado:
Tancat
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
CUBA
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
CARIB
Importe del proyecto:
142.000 euros
Aportación del Fons:
40.000 euros
Entidad ejecutora:
CASAL D´AMISTAT AMB CUBA DE BADALONA
Año de aprobación:
2021
SINOPSIS:

Aquesta iniciativa s'emmarca dins la Campanya "Món Local Covid-19" engegada pel Fons Català l'abril de 2020 i la situació de bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels Estats Units d'Amèrica contra Cuba. El projecte forma part de la Campanya europea de compra de xeringues per Cuba coordinada per Medicuba Europa.

El projecte sorgeix de la petició de les administracions cubanes a diverses entitats de solidaritat internacional per poder adquirir les xeringues i les corresponents agulles d'un sol ús per dur a terme l'assaig d'intervenció comunitari de la vacuna Sobirana 02 a l'Havana, que ha estat desenvolupada per l'Institut Finlay de Cuba i que es troba a les últimes setmanes de la Fase III d'assaig clínic.

La petició és fruit de la dificultat de Cuba per adquirir material al mercat internacional a causa del bloqueig de les administracions nord-americanes, condemnat per Nacions Unides, que ha creat una gran dificultat per poder generar les divises necessàries. 

Xeringues, vials, taps, són un dels colls d'ampolla per garantir l'estratègia de vacunació a Cuba i la realització dels assajos d'intervenció previstos. Aquests materials estan monopolitzats a escala mundial per EUA i a l'Àsia, per la Xina i l'Índia.

El projecte pretén aportar les xeringues necessàries per al procés de vacunació de 1.700.000 persones de l'Havana, majors de 18 anys, en l'assaig d'intervenció comunitari, que es durà a terme entre els mesos de juny i juliol de 2021. Amb 40.000 euros es poden comprar 460.000 xeringues amb agulles.

La campanya preveu mobilitzar fons per adquirir 5 milions de xeringues necessàries per a la vacunació de l'Havana, dins de l'assaig d'intervenció comunitari posterior a la finalització de la fase III. Les xeringues es produeixen a la Xina per la companyia Tianjin HUAXUAN IMPORT AND EXPORT CO.LTD i la transacció es regeix per un contracte de compravenda internacional de mercaderies amb la societat mercantil Importadora i Exportadora de Productes Mèdics, MEDICUBA S.A. del MINSAP-Ministeri de Salut Pública de Cuba. El transport marítim de la Xina a Cuba serà assumit pel Govern cubà.