General

La Junta Executiva del Fons es reuneix per compartir les gestions i activitats realitzades

La trobada s'ha centrat en la campanya de sensibilització #DefensaLaCooperació i l'adaptació dels projectes a la Covid-19

26 Abril 2021

Com s'està treballant des de les diverses àrees tècniques del Fons? Com s'estan desenvolupant els projectes a terreny? Què s'està fent des de les comissions i grups de treball? Aquestes i moltes altres qüestions s'han tractat avui a la reunió de la Junta Executiva del Fons Català. 

Amb la participació de prop de la totalitat dels membres (27), s'han compartit informacions tècniques, econòmiques i comunicatives, i també s'han posat sobre la taula algunes propostes de posicionaments i dubtes relacionats amb accions futures. 

Aquest 2021 el Fons s'ha adaptat a la tercera i quarta onada de la pandèmia fomentant el teletreball i reduïnt les rutes de seguiment de projectes per evitar situacions de risc. No obstant això, s'ha fet una visita de seguiment al municipi de Puerto Cabezas (Nicaragua), i una avaluació i una elaboració d'un diagnòstic a Senegal. Per altra banda, a la comissió de Migracions i Desenvolupament s'ha preparat una proposta de formacions a entitats.

Donada aquesta situació de pandèmia i veient les afectacions en algunes àrees de treball del Fons, l'equip de comunicació ha estat treballant en la campanya de sensibilització #DefensaLaCooperació, que té l'objectiu de posar en valor la cooperació municipalista i la necessitat de preservar-la en temps de crisi com l'actual. Un mes després d'haver llançat la campanya -que s'allargarà fins l'octubre- des del Fons i els ajuntaments se'n fa una valoració positiva i es preveu una millor rebuda i difusió cada mes. Hi ha la voluntat d'unir forces amb la societat civil per tal d'apropar la campanya a la ciutadania i aconseguir un impacte més profund amb el temps. 

La campanya "Món Local Covid-19", que es va engegar el maig de 2020 per actuar en aquelles zones amb menys recursos i on es pronosticaven greus conseqüències a causa de no disposar sistemes de salut pública i protecció social, ha recollit 418.490 euros de 38 ajuntaments socis. S'han aprovat 22 projectes per fer front a la pandèmia a 12 països. 

Finalment, la Junta Executiva ha decidit fer un posicionament per demanar la llibertat de Juana Ruiz, treballadora humanitària de salut a Palestina empresonada sense judici, càrrecs, ni proves des del passat 13 d'abril per l'Estat israelià. Ruiz, de 60 anys, va ser detinguda sota sospita de presumpte blanqueig de diners en un cas que involucra el Front Popular per a l'Alliberació de Palestina (FPLP), una organització considerada terrorista per Israel.