General

#DefensaLaCooperació | Nova campanya de sensibilitazió del Fons Català

La campanya posa en valor el paper de la cooperació municipalista al voltant de diversos temes estratègics com ara gènere, refugi o clima

 

17 Marzo 2021

El Fons Català de Cooperació inicia aquest dijous, 18 de març, una nova campanya en defensa de la cooperació. L'objectiu és reivindicar els programes de cooperació que realitzen els ajuntaments i ens supramunicipals. Fins al mes d'octubre es visibilitzaran amb diferents actuacions que la cooperació municipalista fa en alguns dels eixos estratègics de la seva acció com la lluita per la igualtat de gènere, el dret a refugi, el canvi climàtic... Es vol mostrar com aquestes problemàtiques requereixen una resposta global, i molt més, en l'actual context de la pandèmia Covid-19.

La campanya, realitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona, està centralitzada en un espai web (adreça). També tindrà visibilitat a les xarxes socials amb l'etiqueta #DefensaLaCooperació i als canals de Twitter, Facebook i Instagram del Fons Català.

 

"Pels drets de totes les dones, defensa la cooperació"

El primer tema central que aborda la campanya és els drets de les dones. Més enllà de la visualització de la lluita conta el sistema patriarcal que es fa el 8 de març, la cooperació municipalista impulsa des de fa anys projectes arreu del planeta en favor de la igualtat de gènere. Entre els projectes que s'han volgut visualitzar en aquesta campanya hi ha un alberg per a víctimes de violència de gènere, violència sexual o abús sexual que pateixen dones, nenes i adolescents a Nicaragua, l'apoderament mediàtic i jurídic de la comunitat de dones indígenes a Guatemala o un projecte d'hortes comunitàries gestionades per dones al Senegal.

 

La campanya recull les accions que realitza la cooperació municipalista i testimonis de dones que expliquen com l'acció de la cooperació descentralitzada al Nord ajuda a les dones del Sud. Un exemple és la Júlia que en el vídeo de més amunt explica que calen polítiques de cooperació en defensa dels drets de les dones, més enllà dels límits del seu país perquè la cooperació també ha de servir per poder-se desempallegar del patriarcat que condiciona la vida de totes les persones: oprimint-ne a unes, i donant privilegi a d'altres.