EDU - Educació i Formació

EDUCACIÓ INICIAL I SEGUIMENT DE LA INFÀNCIA PER A LA CONSTRUCCIÓ DE CIUTADANIA ACTIVA-2a FASE

Número:
3310
Estado:
En curs
Beneficiario:
INF - Infants
País:
EL SALVADOR
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
CENTREAMÈRICA
Importe del proyecto:
33.563,63 Euros
Aportación del Fons:
33.563,63 Euros [Ampliable]
Entidad ejecutora:
SILEM-SISTEMA LOCAL DE EDUCACIÓN DEL MUNICIPIO DE MEANGUERA
Año de aprobación:
2019
SINOPSIS:

Amb aquest projecte es pretén intervenir en dues àrees de treball del Sistema Local de Educación del Municipio de Meanguera (SILEM), com els Centros de Bienestar Infantil (CBIs) o escoles bressol i el Museu Històric de la Comunitat Segundo Montes, També es pretén incidir en una tercera àrea, que és el seguiment dels exalumnes dels CBIs per formar-los, perquè desenvolupin habilitats creatives i d'una ciutadania activa.

La intervenció als CBIs consistirà en la construcció de cinc cuines-menjador o espais per a l'elaboració i consum dels aliments per als nens i nenes de les escoles bressol; construcció de cinc latrines, una a cada llar d'infants; instal·lació de cel ras a l'aula principal de cada llar d'infants; adquisició d'un equip audiovisual (que serà utilitzat pels cinc centres segons planificació d'activitats) i compra de jocs recreatius i material didàctic per a cada escola bressol.

La intervenció en la remodelació del Museu consisteix en la reedició de les fotografies sobre la història de la Comunitat Segundo Montes; canviar el material d'impressió;  redisseny de l'espai i instal·lació de mostradors per a les exhibicions permanents i itinerants; l'adquisició d'un equip audiovisual per a la presentació de curts i àudios relacionats a,b la història de la comunitat. Tota aquesta remodelació té l'objectiu d'aconseguir un millor atractiu i l'autosostenibilitat del museu.

Construcció de ciutadania i habilitats creatives a través del seguiment i la formació contínua dels exalumnes dels CBIs, a través de la creació d'un Laboratori de Creativitat que vinculi l'educació inicial i el contingut històric del museu amb el desenvolupament d'habilitats en els nens i joves de la comunitat; alhora que es faran tallers i capacitacions als pares de família perquè siguin ells que incentivin el desenvolupament i la creativitat en els seus fills.

La intervenció en l'Àrea Administrativa inclou el guia del museu, un gestor de projectes i els serveis bàsics del SILEM.

Per a aquesta segona fase, es pretén:
- La construcció d'una cuina a Hatos I
- Cinc latrines a San Luis, Hatos I, Hatos II, Quebrachos i Barrial
- Desenvolupament del Laboratori de Creativitat
- Suport administratiu