General

Entra en funcionament el centre sociocomunitari Catalunya de Mampatim, al Senegal

Ha estat promogut per Caldes Solidària i té el suport del Fons Català i l'Ajuntament de Caldes de Montbui

25 Enero 2021

Acaba d'entrar en funcionament el Centre Catalunya de Mampatim, al Senegal. Aquest espai sociocomunitari i multifuncional pensat especialment per a infants i joves ha estat promogut per Caldes Solidària i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. L'Association Education Solidaire ha estat la contrapart que ha permès tirar endavant aquest espai sociocomunitari i multifuncional situat a la regió de Kolda, coneguda també popularment com l'Alta Casamance.

Aquest nou equipament fet amb el suport de la cooperació catalana compta amb zones per acollir tant a infants i joves com a la població en general i la intenció del projecte és poder-hi desenvolupar activitats ben diverses. Des de l’acompanyament personal, a partir de l’educació en el lleure, fins a tallers educatius i formatius que facilitin l’autonomia econòmica de les persones usuàries. També s’hi duran a terme activitats comunitàries que volen implicar el gran gruix de la població amb l’objectiu de desenvolupar l’entorn social i econòmic de la zona.

Centre Catalunya

El projecte l’ha seguit des del terreny el cooperant Josep Artigas. Abans d'aquest Centre, aquest escolapi calderí va crear l'any 1977 un espai de formació agrícola per fomentar la subsistència al país i evitar les migracions per culpa de la pobresa. Ara, Artigas treballa per tirar endavant, d’aquí a uns anys, una escola de formació professional. Per aquest motiu, el nou centre Catalunya disposa també d’espais per a la reflexió, l’alfabetització, l’esport o, fins i tot, la dansa.

📸 Treballs per l'entrada en funcionament del Centre Catalunya de Mampatim.

Més informació