Dia dels Drets Humans

Estudi sobre l'enfocament basat en els Drets Humans en les polítiques sectorials municipals

La presentació es va fer el dimecres 9 de desembre i es pot veure al canal de Youtube del Fons Català 

10 Diciembre 2020

El dimecres, 9 de desembre, es va fer la presentació pública, a través del canal de youtube del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), de l'estudi "Avaluació de la Integració de l'Enfocament Basat en Drets Humans (EBDH) en les polítiques locals de cooperació al desenvolupament i en quatre polítiques de referència". Aquest treball valora la integració de l'EBDH en les polítiques de cooperació al desenvolupament que també implica a altres àmbits de l'acció exterior com poden ser l'aigua i el sanejament, les compres públiques, l'accés a l'habitatge o la nova ciutadania.

DESCARREGA L'ESTUDI EN PDF

La jornada de presentació va començar a les 10:30 del matí i va servir també per conèixer exemples concrets de com s'ha aplicat en municipis aquestes polítiques centrades a respectar, protegir i garantir els Drets Humans.

Aquest ampli estudi va ser realitzat entre el setembre 2018 i l'abril de 2020, fruit d'un conveni entre el FCCD i l'Ajuntament de Barcelona. Aquest treball enllaça amb iniciatives que ja es realitzen en aquest àmbit com la de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i el model Ciutat de Drets de l'Ajuntament de Barcelona.

VISUALITZA LA PRESENTACIÓ EN VÍDEO (YOUTUBE)

Programa

10:30 Presentació institucional. A càrrec d'Isidre Pineda, president del Fons Català de Cooperació i alcalde de Caldes de Montbui

10:35 Presentació de l'experiència de Barcelona en la realització de la "Guia metodològica Ciutats de Drets Humans. El model de Barcelona". A càrrec d'Aida Guillén, directora de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat de l'ajuntament de Barcelona.

10:45 Presentació de la metodologia per l'elaboració de l'Avaluació de la integració de l'Enfocament Basat en Drets Humans en cinc polítiques públiques. A càrrec de Neus Martí, coautora de l'estudi.

11:05 Presentació de diverses bones pràctiques i experiències municipals identificades arran de l'estudi:

  • Verònica Arteaga, tècnica de Joventut i Cooperació de l’ajuntament de Caldes de Montbui
  • Imma Pruna, cap de Compres i Contractacions de l’ajuntament de Mataró
  • Andrés Medrano, regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de Rubí
  • Mercè Sangenís, cap d’Urbanisme de l’ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda

11:40 Torn obert de preguntes

 

cartell presentació estudi