General

Més d'una trentena d'ajuntaments participen a la Comissió de migracions i desenvolupament

A la trobada, que es va desenvolupar de manera online, es va repassar tota la feina que es desenvolupa des de l'Àrea d'Àfrica i Mediterrània

02 Diciembre 2020

El passat dijous, 26 de novembre, va tenir lloc la Comissió de Migracions i Desenvolupament que engloba tota la feina que es desenvolupa a l’àrea d’Àfrica i Mediterrània del Fons Català. A la reunió, que va ser online, hi van participar més d’una trentena d’ajuntaments, es va tractar els avenços en les línies estratègiques i es va fer un repàs dels projectes principals de l’àrea, que engloba l’àmbit de migracions i desenvolupament, Marroc, Senegal i Gàmbia. 
 
Pel que fa a l’àmbit de migracions i desenvolupament, es va acordar capacitar i enfortir les associacions de codesenvolupament, fent especial incidència en les segones generacions, amb l’objectiu d’involucrar a més actors i acompanyar-les en el desenvolupament dels seus projectes. També es va fer seguiment dels projectes d’atenció a la infància no acompanyada i en situació de vulnerabilitat del Marroc, tot i les dificultats del context de la cooperació amb el país en relació a la crisi migratòria de les Illes Canàries i l’agreujament de la situació al Sàhara Occidental. 
 
A l’àmbit de Senegal, es va explicar com s’està executant el projecte de xarxa de perímetres agrícoles la Casamance (Senegal) en base a la sobirania alimentària i la defensa dels drets de les dones, i el projecte de la òptica solidària, que compta amb el recolzament de 5 ajuntaments del Baix Llobregat i el Vallès Occidental. Finalment, la Fundació WASSU i la Fundació Kalilu Jammeh van presentar noves propostes en relació als seus respectius projectes. Els primers (Fundació WASSU), va explicar als diferents ajuntaments els seus avenços en la prevenció de la mutilació genital femenina i una nova proposta que inclou accions per combatre el matrimoni forçat a Gàmbia. La Fundació Kalilu Jammeh, per la seva part, van presentar la seva proposta de treball de desenvolupament integral a la comunitat de Jirong (Gàmbia).