Dia Internacional per la Pau

El municipalisme català reivindica i celebra el Dia de la Pau arreu del territori

Recull d'activitats d'ajuntaments catalans amb motiu del Dia Internacional per la Pau

21 Septiembre 2020

Aquest dilluns 21 de setembre se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Pau. Aquesta jornada està destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau. L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l'any 1981 que el dia d'obertura de sessions cada setembre seria proclamat Dia Internacional de la Pau per commemorar i enfortir els ideals de pau dins de cada nació i entre tots els pobles.

Aquesta diada se centra a promoure activitats de sensibilització de l'opinió pública i fomentar el pacifisme i valors com el respecte i l'enteniment mutu.

Aquests són alguns dels actes que s'organitzen als municipis catalans per commemorar el Dia Internacional de la Pau:

 

AJUNTAMENT DE SANT BOI

Taula rodona Palestina avui
18 de setembre a les 19h
Amb Mikel Ayestaran, periodista freelance, resident a Jerusalem, especialitzat en zones de conflicte, Laila Serra, d’orígen matern palestí, experta en Palestona, feminisme i comunicació per a la transformació social. Modera: Blanca Camps, politòloga i especialista en Relacions Internacionals.

Sala de conferències Can Massarella (C/Mallorca, 30, Sant Boi)

Obra de teatre FADWA
20 de setembre a les 19h
Un espectacle sobre la vida i l’obra de la poetessa palestona Fadwa Tuqan, interpretada per Mar Casas i Clara Garcés.

Teatre Can Massarella (C/Mallorca, 30, Sant Boi)

AJUNTAMENT SANT JOAN DESPÍ

Col·loqui: L’educació, clau per la pau i el desenvolupament
21 de setembre a les 19:30h
Col·loqui amb Arcadi Oliveres, economista i activista català per la justícia social i la pau. També hi participaran els referents dels projectes a Bolívia, Costa d’Ivori i Ghana de la Comissió de Solidaritat de Sant Joan Despí. Modera Margi Gual, regidora de Polítiques socials, comunitàries i diversitats.

Connexió online a través d’aquest enllaç

AJUNTAMENT DE REUS

Exposició “Més enllà dels tatuatges”
Del 21 al 30 de setembre
L’exposició s’articula en tres blocs temàtics: violències, joventut i desplaçaments forçosos. Amb el tatuatges com a fil conductor de l’exposició, una metàfora de l’estigmatització i els prejudicis que marquen el jovent centreamericà, l’exposició convida a reflexionar sobre la quotidianitat de la violència i les limitacions que es troba el jovent centreamericà a l’hora de triar camins a la vida

Centre Cívic Llevant

Més informació

AJUNTAMENT DE SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Campanya a xarxes socials: Què és per a tu la Pau?
La campanya consistirà en convidar a la ciutadania a que respongui a la pregunta Què és per a tu la Pau?, amb un vídeo d'una durada de menys d'1 minut, una fotografia o un dibuix (acompanyats aquests últims d'una frase o breu text) i es pengi a les xarxes socials.

Més informació!

AJUNTAMENT DE GAVÀ

Omplim les xarxes de pau!
Fes una foto d’aquell racó de Gavà on et sentis segur o segura o el lloc que més t’agradi de la ciutat, etiqueta-la amb el hashtag #paugava i etiqueta el compte @gavadretshumans

Hora del conte: La pau al cor
22 de setembre a les 17:30
A càrrec d’Elisabeth Ulibarri al jardí de la biblioteca Josep Soler Vidal. Inscripció prèvia a 93 263 92 30. Places limitades.

AJUNTAMENT DE CARDEDEU

Indestructibles: històries de la infancia africana
22 de setembre a les 18:30h
Activitat emmarcada en la setmana de la Fira Ecosocial de Cardedeu. Presentació del projecte del periodista, Xavier Aldekoa, i el fotògraf i realitzador audiovisual Alfons Rodríguez. Una proposta transmèdia que busca apropar les diferents realitats dels infants i joves del continent africà a través de diferents formats com reportatges, conferències o una exposició itinerant que viatjarà a diferents escoles.

Teatre Auditori de Cardedeu - Inscripcions
Més informació!

AJUNTAMENT DE CANOVELLES

Acte per commemorar el Dia Internacional per la Pau
26 de setembre a les 18h
Comptarà amb un acte institucional de record a les víctimes durant la Covid-19 i homenatge a les persones que han treballat durant la pandèmia, cant per la pau “Maleïdes les guerres”, i una ofrena per part dels assistents en favor de la Pau.

AJUNTAMENT DE BEGUES

Què és per a tu la pau?
Projecte de l’Institut Internacional català per la Pau que, a través d’un seguit de càpsules de vídeo, es pregunten què és la pau i convida a la ciutadania a respondre la mateixa pregunta.

 

📸 Pallassos sense fronteres a Beirut