General

El FCCD representat a la Comisión Interterritorial de cooperación Internacional para el Desarrollo

La vicepresidenta i presidenta de la CONFOCOS, Núria Parlón, forma part del màxim òrgan de coordinació de la cooperació estatal

22 Julio 2020

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) torna a tenir representació a la Comisión Interterritorial de cooperación Internacional para el Desarrollo. La vicepresidenta del FCCD i actual presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS), Núria Parlón, ha entrat a formar part del màxim òrgan de coordinació de la cooperació estatal en un mandat clau on està previst tirar endavant la reforma de la Llei de Cooperació per al Desenvolupament Sostenible. El dilluns 13 de juliol es va fer la primera reunió on va participar Parlón.

L'objectiu de l'actual govern espanyol és que els canvis a les lleis de cooperació estiguin aprovats el 2021, tot i que el calendari inicial pot quedar condicionat per la pandèmia de la Covid-19. L'objectiu d'aquest conjunt de reformes seria que el 2023 es pogués tirar endavant un sistema de Cooperació renovat que destini el 0,5 per cent de la Renda Nacional Bruta a l'Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD).