EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

ENFORTIMENT DE LA CAPACITAT DE RESILIÈNCIA DE LES DONES DELS AGRUPAMENTS DE PROMOCIÓ FEMENINA DE LA COMUNA DE GUEULE TAPÉE-FASS-COLOBANE, EN UN CONTEXT COVID-19

Número:
3474
Estado:
Tancat
Beneficiario:
DON - Dones
País:
SENEGAL
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
21.181,29
Entidad ejecutora:
CREU ROJA DE CATALUNYA-ÀREA DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL
Año de aprobación:
2020
SINOPSIS:

Aquest projecte té com a objectiu contribuir a la resiliència de les dones dels agrupaments de promoció femenina de la regió de Dakar i pretén millorar les condicions de vida de les dones residents a la Comuna de Gueule Tapée-Fass-Colobane. 

Aquest projecte implica 100 dones líders dels agrupaments de promoció femenina de la comuna en col·laboració amb la xarxa de dones "badianou Gokh" i les dones voluntàries de la Creu Roja Senegalesa de la branca local. La CRS treballarà en el projecte amb la comuna de Gueule Tapée-Fass-Colobane, la Direcció Regional d'Acció Social, la Direcció de la Dona del Ministeri de Família i altres estructures competents en l'apoderament i promoció de les dones. La CRS vetllarà per la bona execució de les activitats del projecte amb un dispositiu de coordinació, seguiment i avaluació.

Es tracta de treballar per restablir el benestar socioeconòmic i l'enfortiment de les seves capacitats de resposta a la COVID-19. L'execució del projecte està prevista en un període de tres mesos i serà executat per la Croix-Rouge Sénégalaise i el suport tècnic de la Comuna de Gueule Tapée-Fass-Colobane, com associat institucional.

El projecte contempla millorar l'accés a condicions de vida i serveis essencials: generació de feina i ingressos, a través del suport a la transformació d'aliments i l'accés a informació clara i veraç. Així, el projecte promourà activitats generadores d'ingressos, la formació i les activitats comunitàries de sensibilització sobre les mesures restrictives de la lluita contra la Covid-19. Es posaran en marxa tres comitès comunitaris de seguiment, també  com de comunicació digital en el marc de l'enfortiment de la visibilitat de les accions del projecte.