EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

PREVENCIÓ I PROTECCIÓ EN LA LLUITA CONTRA EL COVID19 A LA COSTA DE CHIAPAS

Número:
3470
Estado:
Tancat
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
MÈXIC
Continente:
AMÈRICA
Área geográfica:
AMÈRICA DEL NORD
Importe del proyecto:
20.000,00
Entidad ejecutora:
CENTRO DE DERECHOS HUMANOS DIGNA OCHOA, A.C.
Año de aprobación:
2020
SINOPSIS:

L'Estat de Chiapas ocupa un dels tres primers llocs a escala nacional de contagi per la Covid-19. Moltes persones no tenen possibilitats econòmiques per comprar equips de protecció, ni possibilitats de poder complir el confinament, ja que han de sortir a treballar. 

La major part de la població amb la qual s'ha construït un procés d'organització comunitària han perdut les seves fonts d'ingressos, ja que molts sectors de treball estan aturats i no tenen possibilitat de generar ingressos econòmics per subsistir. En aquest sentit, els i les promotores de salut i les xarxes de dones organitzades han realitzat accions enfocades a prevenir contagis i a promoure la solidaritat a l'àrea d'influència del projecte, que són als municipis de Tonalá, Pijijiapan i Mapastepec, de la Costa de Chiapas.

A causa del confinament, el treball de la xarxa de promotors i promotores de salut s'ha hagut d'enfocar a dur a terme accions de difusió i prevenció per evitar o per reduir contagis per Covid-19, també com participar en la vigilància epidemiològica de les seves comunitats.

El projecte respon a dues grans necessitats: accés a la salut i accés a l'alimentació, amb un enfocament de drets humans, tot generant un procés de conscienciació i sensibilització de la població per adoptar les mesures i mitigar els impactes provocats per la pandèmia. 

Es proposa donar legitimitat i suport a la feina que fan els i les promotors de salut a la Costa de Chiapas i la xarxa de dones en defensa de la vida i contra la violència.

El projecte s'executarà a través de la xarxa de promotors de salut, que es troben en procés de formació i capacitació per garantir una millor atenció de salut a les comunitats vulnerables. La implementació d'accions solidàries es fa de manera coordinada amb el Consell Autònom Regional de la Zona Costa de Chiapas i Front Cívic Tonalteco, per la seva estructura política i social i la forta presència a diverses comunitats i barris als municipis on s'executarà el projecte.
 
El projecte té com a propòsit principal mitigar els efectes de la Covid-19 a la regió costa de Chiapas, a través de l'enfortiment de la xarxa de dones i la xarxa de promotors de salut comunitària per protagonitzar canvis a favor de les famílies durant el confinament; fer accions de prevenció a les comunitats, i adoptar mesures de seguretat i protecció personal, també com garantir l'accés a béns essencials bàsics, com aliments i kits de protecció personal.