General

El Consell Assessor del FCCD demana reduir la burocràcia en les convocatòries de subvencions dels ens locals

Es va reunir per via telemàtica per debatre la situació post-Covid19 i analitzar el Pla Estratègic 2020-2023

03 Junio 2020

El Consell Assessor del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es va reunir el passat 2 de juny, de manera telemàtica donada la situació actual de confinament. A la trobada van assistir el president i el director del FCCD i representants de la Fede.cat, la coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme. L'objectiu de la reunió era donar comptes de les accions realitzades durant els darrers mesos, explicar les accions de resposta davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19 als països i pobles on fem cooperació, i l'elaboració del Pla Estratègic 2020-2023 del Fons.

El president del FCCD, Isidre Pineda, va assegurar que, en la situació que estem vivint, cal replantejar les prioritats pels efectes de la pandèmia. En aquest sentit, va afirmar que era moment de fer front comú entre les entitats de la societat civil i el municipalisme per garantir que el compromís solidari de la societat catalana es mantingui mitjançant els pressupostos de cooperació al desenvolupament i acció humanitària. El director del FCCD, David Minoves, va destacar que amb la posada en marxa de la campanya Món Local Covid-19 s'ofereix una eina per vehicular aquest compromís pressupostari del món local i garantir la continuïtat dels projectes existents que s'han vist afectats de manera directa o indirecta per la pandèmia.

En el transcurs de la reunió, els representants de la Fede.cat, de la coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme van valorar molt positivament la proposta de Pla Estratègic del FCCD, per realista i coherent, i van destacar la capacitat d'adaptació a la situació generada per la Covid-19.

Per altra banda, els representants de les ONG i altres moviments socials van demanar que des del Fons es facin gestions per desburocratitzar les convocatòries de subvencions per a projectes que fan els ens locals, així com simplificar els mecanismes de justificació econòmica. Finalment, des de LaFede.Cat i les coordinadores territorials d'ONG de Lleida i de Girona van posar sobre la taula la necessitat d'una major implicació del Fons en l'àmbit de la formació de nous electes locals dels diversos territoris, valorant molt positivament l'aposta per compartir recursos en Educació per la Justícia Global que proposa el Fons Català.