EDU - Educació i Formació

CONSTRUCCIÓ D´UN COL·LEGI DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT AL BARRI DE THIAROYE DE PIKINE - 5a FASE

Número:
3323
Estado:
Tancat
Beneficiario:
JOV - Joves
País:
SENEGAL
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
195.177,37
Aportación del Fons:
32.750,00
Entidad ejecutora:
FUNDACIÓ EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA
Año de aprobación:
2019
SINOPSIS:

El projecte, que és la continuïtat del 2714 (1a fase), 2949 (2a fase), 3073 (3a fase) i 3191 (4a fase) preveu la construcció d’un col·legi de secundària i batxillerat al barri de Thiaroye de la població de Pikine, situada a l’extraradi de Dakar.
 
El barri presenta, pel que fa a l’educació, les mancances típiques de les poblacions situades a l’extraradi de Dakar, que han crescut de manera exponencial els darrers 40 anys fruit de l’emigració interna del camp cap a la ciutat.
 
Aquest creixement, en molts casos anàrquic i sense cap planificació, ha portat a barris sense un mínim de cobertures quant a serveis públics (centres sanitaris, escoles...).
 
El projecte s’emmarca en un programa més ampli que la contrapart porta a terme al mateix terreny de Thiaroye, que ja compta amb una escola de primària, un centre social i cultural per al desenvolupament del jovent del barri, una sala polivalent i unes pistes esportives obertes a tota la població.
 
El curs 2013-2014 l’escola tenia més de 500 alumnes i el nombre de sol·licituds continua creixent cada any. També hi ha molta demanda per part dels alumnes i de les famílies perquè el centre ofereixi el cicle de batxillerat, de manera que no s’hagin de desplaçar a altres barris o poblacions per cursar-lo.
 
Això ha fet que la contrapart es plantegi la construcció d’un nou edifici per acollir els alumnes de secundària. Un nou edifici que també permeti que hi hagi dues línies, de manera que es pugui respondre a les necessitats educatives de més alumnes del barri, principalment els de secundària i els de batxillerat. 
 
Es planteja fer el projecte en diferents fases i, en funció de l’obtenció de recursos, anar construint classes per tal que els alumnes es puguin anar incorporant progressivament a l’escola. 
 
En aquest sentit, es va iniciar l’any 2014 a través de la construcció d’un primer mòdul de sis classes, que va finalitzar l’agost de 2015 i va entrar en funcionament a principis d’octubre del mateix any, en iniciar-se el curs escolar 2015-2016. Al llarg de 2016 es van construir tres noves aules, un despatx i el mòdul de lavabos (al centre no n’hi havia i s’havia d’anar als del centre de primària). I al llarg de 2018 s’ha conclòs la part restant de les aules de secundària.
 
El curs 2018-2019 està previst iniciar la construcció de la resta de mòduls del col·legi, combinant-ho amb l'activitat docent i la resta d'activitats educatives plantejades per tal de poder iniciar el batxillerat.