EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

RESPOSTA D´EMERGÈNCIA ALS EFECTES DE LA TEMPESTA SEVERA DE VENT A L´UPPER RIVER REGION

Número:
3342
Estado:
Tancat
Beneficiario:
PGE - Població general
País:
GÀMBIA
Continente:
ÀFRICA
Área geográfica:
ÀFRICA
Importe del proyecto:
29.293,67
Aportación del Fons:
29.293,67
Entidad ejecutora:
WASDA - Wuli and Sandu Development Agency
Año de aprobación:
2019
SINOPSIS:

Per tots els estàndards internacionals, Gàmbia és un dels països menys desenvolupats del món. El 58% de la població del país viu en situació de pobresa, un augment del 30% respecte l'any 1992 (FMI 2012). L'informe del Document d'Estratègia de la Pobresa II (PRSP II), publicat per la Comissió Nacional de Planificació, també indica que el 68% de la població rural i el 40% de la població urbana viuen en la pobresa. A Gàmbia és particularment preocupant l'absència del sistema d'alerta precoç a totes les regions i la informació de previsió meteorològica no és puntual, és incomprensible i la majoria de la població no hi té accés, especialment a la URR.

La temporada de pluges d'aquest any va començar amb una tempesta de vent fort que a la URR va causar la mort de tres persones a Taibatou, al districte de Wuli West; Sare Musa, al districte de Jimara i Bajonkoto, al districte de Wuli East. Es reporten 48 ferits i més de 500 persones desplaçades. La tempesta ha deixat 250 habitatges totalment destruïts.

La Creu Roja, l'Oficina Regional de Gestió de Desastres i WASDA varen fer una valoració ràpida de necessitats a la URR després de la tempesta. Els efectes més significatius varen ser la destrucció total o parcial d'habitatges i la destrucció de fonts d'alimentació. També es varen perdre efectes personals i eines. 

En aquest context WASDA centrarà la seva intervenció a Wuli West, Wuli Est, districtes de Sandu i Tumana; als poblats de Taibatou, Gussi, SutuKonding, Sutukoba, Kulari, Touba Wuli, Tuba Woppa i Kurawo.  

Amb l'execució del projecte, es volen assolir tres resultats: 
- Millorar la qualitat de vida de 50 famílies afectades per la tempesta de vent, a través de la reconstrucció dels seus habitatges i la dotació urgent d'aliments i teles
- Enfortir la resiliència i les estratègies de mitigació a cinc comunitats afectades, a través de la reforestació i la senyalització d'alerta precoç de desastres 
- Enfortir la capacitat del personal de WASDA en matèria de gestió de riscos i desastres.