General

Ciutats Defensores dels Drets Humans cancel·la l'edició de primavera pel coronavirus

Llegeix les entrevistes als activistes que havien de visitar 12 municipis catalans

03 Abril 2020

La pandèmia del coronavirus ha obligat a cancel·lar l'edició de primavera de Ciutats Defensores dels Drets Humans que s'havia de celebrar entre el 25 de març i el 3 d'abril en 12 municipis catalans. Estaven previstes activitats a Caldes de Montbui, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Ciutats Defensores és una iniciativa conjunta entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana.

Anualment s'organitza l'estada a Catalunya d'un grup d'activistes durant un període d'una setmana per participar en una sèrie d'activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a centres educatius, escoles, entrevistes amb mitjans de comunicació...) que serveixen per donar a conèixer la seva tasca i la importància de recolzar-los.

Amb l'objectiu de conèixer qui són i la seva tasca, Ciutats Defensores dels Drets Humans realitza entrevistes que es poden consultar des del seu portal web https://ciutatsdretshumans.cat. Els participants que havien de participar en aquesta edició són:

- Karla Avelar. Defensora salvadorenya dels drets de la població LGBTI (llegir entrevista)
- Yurany Cuellar. Activista colombiana en defensa dels drets de les dones camperoles (llegir entrevista)
- Lucinda Evans. Defensora sud-africana que lluita contra les violències masclistes (llegir entrevista).
- Dimir Viana. Activista artístic brasiler en la defensa dels drets humans i el medi ambient 
- Maria Sol Taule. Advocada i activista filipina que defensa de drets civils i polítics (llegir entrevista)
- Victor Ochen. Activista ugandès defensor de la cultura de la pau i dels drets dels joves (llegir entrevista)

MÉS INFORMACIÓ

➡️ Web de Ciutats Defensores dels Drets Humans (clica aquí)