General

El FCCD reactiva el seu Consell Assessor per donar veu a les ONG

S'ha tornat a reunir després d'estar uns anys aturat

05 Febrero 2020

El Consell Assessor del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) ha reprès aquest dimecres 5 de febrer la seva activitat. Representant de la Fede.cat, de la coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme s'han reunit amb representants del FCCD per començar a treballar i plantejar les funcions que tindrà aquest consell i el seu règim de funcionament. El president del FCCD, Isidre Pineda, ha assegurat que la recuperació del consell assessor visualitza la nova etapa que ha encetat l'entitat.

El director del FCCD, David Minoves, ha dit que aquest espai de debat i concertació visualitza que l'ens i les entitats tenen reptes «coincidents». Algunes de les ONG feia anys que reclamaven la reactivació del consell assessor per tal de poder establir sinergies amb el FCCD del que actualment formen part més de 300 ajuntaments d'arreu del país. Actualment es treballa perquè també s'hi incorpori un representant de les ONG de les comarques de Tarragona.

El pes de les ONG en el FCCD ha estat basculant. Quan el 1986 es va fundar, l'ens estava integrat per entitats i ajuntaments. Amb el pas del temps, el FCCD va esdevenir un organisme centrat, sobretot, en gestionar polítiques de cooperació dels ajuntaments i el paper de les entitats va anar-se diluint. Quan la institució va deixar de gestionar projectes propis de cooperació i passar a gestionar els impulsats pels ajuntaments, les entitats van passar a tenir veu en un nou consell assessor. Aquest però va deixar de funcionar al cap d'un temps.

Malgrat que al 2017 s'havia intentat reactivar, no ha estat fins ara que s'ha recuperat. La nova Junta Directiva va decidir visualitzar-ho com una de les primeres accions per mostrar la voluntat d'obertura i potenciació en aquesta nova etapa.

Fons Catala Cooperacio reunio consell assessor