General

El FCCD i la Federació de Municipis acorden estrènyer la seva col·laboració

Reunió de treball després la renovació dels òrgans de direcció

27 Enero 2020

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) han acordat estrènyer els vincles de col·laboració. Els dos ens treballaran conjuntament en aspectes com el d'augmentar el nombre d'ajuntaments que assoleixin l'objectiu del 0,7%, la formació d'electes i tècnics en l'àmbit de la cooperació i en fer créixer el nombre de municipis adherits al FCCD. La presidenta de la FMC, Olga Arnau i el president del FCCD, Isidre Pineda, s'han reunit aquest dilluns 27 de gener en la primera trobada dels dos ens, després de la renovació dels seus òrgans de direcció.

En la reunió que també hi han participat el secretari general del FMC, Magí Rovira i el director del FCCD, David Minoves. Isidre Pineda, president de l'ens de cooperació municipalista, assegurava que la trobada ha establert  «les bases de la col·laboració entre les dues institucions» per a l'actual mandat.

MÉS MUNICIPIS CAMÍ DEL 0,7%

Les dues parts han acordat renovar i realçar els acords vigents, on la FMC delega al FCCD aquells aspectes que tenen a veure amb la solidaritat i l'acció humanitària. En aquest sentit s'ha acordat treballar perquè el nombre més gran de municipis que formen part de la FMC s'adhereixin com a socis al FCCD i treballar perquè tots ells prenguin consciència en la necessitat d'aportar el 0,7 % del pressupost a cooperació internacional, tal com suggereix Nacions Unides.

També s'ha fixat que, conjuntament amb l'altra gran associació municipalista (Associació Catalana de Municipis), es tiri endavant un pla formatiu destinat a nous electes i treballadors municipals perquè coneguin les polítiques de cooperació al desenvolupament que es poden impulsar des de l'àmbit municipal. 

Reunio Fons Catala FMC