EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

RESPOSTA D´EMERGÈNCIA: ARTICLES DE PRIMERA NECESSITAT PER A LA POBLACIÓ REFUGIADA PALESTINA QUE VIU A SÍRIA AFECTADA PEL TERRATRÈMOL

Number:
3837
Status:
En curs
Beneficiary:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Country:
SÍRIA
Continent:
ÀSIA
Geographical area:
PRÒXIM ORIENT
Cost of the project:
30.000,00
Fons contribution:
30.000,00
Executing agency:
UNRWA CATALUNYA
Year of approval:
2023
SYNOPSIS:

El projecte té com a objectiu promoure el dret a una vida digna per assegurar la salut i el benestar de la població afectada pel terratrèmol a Síria als camps de refugiats palestins de Latakia i Hama.

El nord de Síria és la llar d'aproximadament 62.404 persones refugiades de Palestina que viuen en quatre campaments i els seus voltants: campament de Latakia, campament de Neirab, campament d'Ein El-Tal i campament de Hama. UNRWA estima que prop del 90% d'aquestes famílies es troba en situació de vulnerabilitat com a resultat del terratrèmol.

Fa més de 12 anys que Síria pateix un conflicte armat, la qual cosa ha fet que els efectes del terratrèmol s'afegissin a problemes subjacents que ja vivia la població. Arran de la destrucció pels terratrèmols, les necessitats de la població refugiada de Palestina s'han vist incrementades d'un dia per a un altre. La ja vulnerable població del nord del país, resident en els quatre camps (Hama, Neirab, Latakia i Ein El-Tal) necessita assistència urgent i depèn exclusivament d'UNRWA.

El projecte se centra en la distribució de subministraments mèdics i articles no alimentaris essencials per a persones refugiades de Palestina afectades pel terratrèmol. 

Els articles no alimentaris inclouen mantes, lones impermeables, matalassos, bidons per a aigua potable, estoretes i estris de cuina bàsics i els kits d'higiene (amb especial atenció a nadons, dones i nenes). 
Els subministraments mèdics essencials ja estan disponibles en els magatzems d'UNRWA i es distribuiran immediatament a les persones refugiades de Palestina afectades. No obstant això, caldrà reposar existències. 

El projecte beneficiarà 110 famílies vulnerables afectades pel terratrèmol de Latakia, Ein El-Tal, Neirab i Hama (unes 372 persones, de les quals, aproximadament 193 seran dones (52%) i 119 seran menors (32%). 

La selecció de les famílies es basa en els criteris de vulnerabilitat següents:
i) Persones residents en un dels quatre campaments afectats pel terratrèmol (Latakia, Ein El-Tal, Neirab i Hama). 
ii) Persones que han perdut casa seva o no és habitable. 
iii) Persones que no tenen mitjans per poder-se proveir d'articles de primera necessitat. 
iv) Persones en situació d'especial protecció (dones cap de família, persones amb diversitat funcional, víctimes de violència de gènere, etc.).