SEN - Sensibilitzacio

DE LA BANCA ARMADA A LA BANCA ÈTICA. PROMOVEM QUE SANT CUGAT DEL VALLÈS SIGUI UN MUNICIPI LLIURE DE BANCA ARMADA I PER LES FINANCES ÈTIQUES

Number:
3813
Status:
En curs
Beneficiary:
PGE - Població general
Country:
CATALUNYA
Continent:
EUROPA
Geographical area:
EUROPA
Cost of the project:
79.768,04
Fons contribution:
17.624,32
Executing agency:
ASSOCIACIÓ CENTRE D´ESTUDIS PER LA PAU J.M. DELÀS
Year of approval:
2022
SYNOPSIS:

Aquest projecte té la intencionalitat de continuar investigant i reforçant el discurs crític i rigorós davant les connexions de les institucions financeres (bancs, asseguradores, fons d'inversió...) i la industria armamentista que hem construït des de fa més de 15 anys. 
 
Això serà possible gràcies a la tasca de recerca desenvolupada per les persones voluntàries que formen part del grup de recerca sobre el finançament de les armes del Centre Delàs. El projecte té la voluntat d'adreçar-se a la ciutadania santcugatenca, a les organitzacions locals, a les entitats de promoció de les finances ètiques, a les col·laboradores en el marc de la Campanya Banca Armada i a l'administració local per teixir aliances i sinèrgies entre totes que ajudin a promoure un canvi en la utilització de serveis financers de ciutadania, entitats santcugatenques i Ajuntament. És per això que la recerca vol centrar-se en l'anàlisi de les institucions financeres amb les quals ha treballat o treballa l'Ajuntament per obrir també un procés d'incidència política que obri les portes a canviar aquest paradigma. 
 
La recerca és un dels eixos vertebradors del projecte i és pretén que porti a una nova publicació que permetrà disposar de noves dades. Dades que es faran públiques a la recerca i a la base de dades de la Banca Armada, alhora que  seran accessibles i utilitzables per a qualsevol persona de forma lliure i gratuïta. En especial, s'analitzarà el cas d'Accenture, empresa present a Sant Cugat del Vallès que forma part del complex militar industrial i participa del negoci de la militarització de fronteres. 
 
A banda de les actuacions en matèria de recerca, el projecte inclou totes les altres dimensions de l'EJG (formació, sensibilització i incidència política). És treballarà amb altres entitats presents a Sant Cugat i en el marc de dates assenyalades (el Dia Mundial de les Persones Refugiades i el Dia Mundial del Comerç Just, la Banca Ètica i l'Economia Solidària) per tal de poder amplificar l'impacte de la sensibilització de les actuacions previstes per aquesta finalitat (tallers, accions d'activisme i sensibilització al carrer, xerrades). 
 
Pel que fa les activitats d'incidència, aquestes es destinaran principalment als titulars d'obligacions i al de responsabilitat. Especialment, es vol treballar amb els partits i l'Ajuntament de Sant Cugat per promoure l'ús de les finances ètiques i generar canvis i transformacions socials des de l'administració local.