General

El Fons Català es reuneix amb la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret

S'ha reivindicat el paper del municipalisme en la cooperació catalana i s'ha acordat establir un conveni de col·laboració 

15 December 2022

El president del Fons Català i alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, i el director del Fons Català, David Minoves, s'han reunit avui dijous, 15 de desembre, amb Meritxell Serret, consellera d'Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, i amb Yoya Alcoceba, directora general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu principal de la reunió era posar en valor el compromís municipalista amb la cooperació catalana i mostrar la voluntat dels municipis catalans de participar activament en l'elaboració del Pla Director 2023-2026. També s'ha demanat un augment dels recursos destinats a la cooperació per part de la Generalitat de cara al 2023.

Durant la reunió, s'ha abordat de quina manera es pot donar una resposta conjunta als grans reptes globals que ens travessen actualment, com l'emergència climàtica, les migracions forçades o les conseqüències de la guerra a Ucraïna, entre altres. Sempre amb el focus posat en aconseguir l'objectiu de destinar el 0,7% dels recursos propis a la cooperació al desenvolupament en l'horitzó del 2030. També s'ha volgut incidir en la necessitat de reforçar el paper del municipalisme solidari a Europa i del treball conjunt a zones oblidades i en conflicte permanent, com els campaments de persones refugiades sahrauís de Tindouf (Algèria) o al Kurdistan.

Finalment, la reunió ha acabat amb un acord per elaborar un pla de treball conjunt pel 2023 que permeti establir un conveni de col·laboració pluriennal entre el Fons Català i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Amb aquest acord, es podrà vehicular anualment diferents accions en matèria de cooperació al desenvolupament i educació per la justícia global, totes elles alineades amb el Pla Director de Cooperació de la Generalitat de Catalunya.

La Consellera Meritxell Serret i el president Isidre Pineda