General

Donem la volta a la indiferència. Cooperació municipalista per canviar el món

El Fons Català impulsa una nova campanya comunicativa per debatre els mites que qüestionen l'impacte de la cooperació internacional

12 December 2022

El canvi climàtic, la crisi energètica, la guerra d’Ucraïna i la Covid-19, han evidenciat l’impacte global i inevitable de les problemàtiques actuals. Cada vegada és més evident que no hi ha cap més alternativa que col·laborar i treballar de manera conjunta per protegir-nos, per prevenir desastres, per gestionar crisis...

És responsabilitat de totes defensar els drets, les llibertats, el respecte i la vida de les poblacions d’arreu que, en moltes ocasions, es veuen travessades per les mateixes problemàtiques. És important incidir en la importància de la cooperació per teixir aliances entre territoris que comparteixen realitats, perquè la Justícia Global és l’única opció.

Per aquest motiu des del Fons Català impulsem la campanya "Donem la volta a la indiferència", perquè volem rebatre totes aquelles mirades que són indiferents a les problemàtiques del món fins que no afecten a casa. Volem omplir-les d’arguments que donen la volta als mites que critiquen la cooperació i la solidaritat, que no creuen en el seu impacte ni en la responsabilitat compartida. 

 

 

La campanya recull arguments, fets i informació per desmuntar les crítiques i remarca la feina que es fa des del món local per donar resposta als reptes globals. Per a fer-ho, s'ha comptat amb la participació i el suport de persones del sector, com ara Helena Maleno, de l'entitat Caminando Fronteras; Txell Feixas, periodista i ex-corresponsal de TV3 a Beirut; Agus Morales, periodista i director de la revista 5W; Montse Santolino, periodista i coordinadora de Lafede.cat; l'equip de l'entitat Solidary Wheels a Melilla i Legal Lesvos Center a Grècia; Nadia Ghulam, activista i escriptora afganesa; i Gisela Torrents, ambientòloga i tècnica de Justícia Climàtica de l'Observatori DESC.