EDU - Educació i Formació

RECONSTRUCCIÓ DE L'ESCOLA CHLADRAN A LA REPÚBLICA D'ARTSAJ DE NAGORNO-KARABAJ

Number:
3740
Status:
En curs
Beneficiary:
INF - Infants
Country:
ARMÈNIA
Continent:
ÀSIA
Geographical area:
PRÒXIM ORIENT
Cost of the project:
9.600,00
Fons contribution:
3.499,44
Executing agency:
ONGD ALKARIA
Year of approval:
2022
SYNOPSIS:

L'objectiu principal del projecte és finalitzar la construcció, aturada per la guerra, de l'escola Chldran.
 
L'escola rural de Chldran va iniciar la seva construcció a primers de l'any 2020 per cobrir la necessitat del poble i altres pobles propers d'una escola bressol (P3, P4 i P5). La regió és principalment agrícola, però també hi ha una mina on treballen homes i dones.
 
La necessitat de les famílies de tenir un centre escolar on deixar els nens per anar a treballar són fonamentals per al desenvolupament econòmic del poble i per millorar l'escolarització inicial dels infants que no poden ser escolaritzats fins a l'educació primària.
 
Amb fons governamentals de la República d'Artsaj del Nagorno-Karabaj l'any 2020 es va iniciar la construcció de l'escola. Es va fer gran part d'obra: fonamentació i estructura, amb maons i ciment, de parets exteriors i interiors. Però l'inici de la guerra, el setembre de 2020, va aturar la  construcció i va deixar aquesta infraestructura educativa en punt mort fins a l'actualitat.
 
Actualment, fruit de les conseqüències negatives de la guerra per la República d'Artsaj del Nagorno-Karabaj, amb una pèrdua de la majoria del territori a mans d'Azrbajan i un conjunt de pèrdues d'infraestructures afectades pel conflicte bèl·lic, a més dels costos directes de la guerra impedeixen al Govern finalitzar les obres de l'escola.
 
El projecte, per una banda, pretén recuperar la construcció d'aquest equipament educatiu de proximitat i, d'alguna manera, estimula la població local a passar pàgina del conflicte bèl·lic i iniciar de nou el camí del seu propi desenvolupament, ja que s'utilitzarà gran part de la població local com a mà d'obra.
 
La reprogramació de les obres està prevista per fases i liderada per l'equip tècnic de la contrapart local. 
 
Aquest projecte és la fase 1, que preveu la construcció de la teulada.
 
El disseny tècnic del projecte (amb l'estratègia d'etapes constructives) ja el va fer el Govern l'any 2020, però si cal també es compta amb assessorament extern de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
El projecte, per tant, és principalment constructiu i de recuperació d'infraestructures. Ja es disposa, d'un emplaçament, un disseny tècnic i una part important de l'escola construïda. A banda, no presenta complicacions tècniques més enllà de la recerca dels fons necessaris per finalitzar l'obra.
 
Finalment, existeix el compromís que en finalitzar la construcció aquesta escola bressol esdevindrà una escola pública i el govern local n'assumirà el funcionament i hi aportarà el professorat.