EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

PROJECTE INTEGRAT DE SUPORT A LA RESILIÈNCIA DE LES POBLACIONS VULNERABLES DESPLAÇADES INTERNES A CAUSA DEL CONFLICTE ARMAT A LA CASAMANCE

Number:
3706
Status:
En curs
Beneficiary:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Country:
SENEGAL
Continent:
ÀFRICA
Geographical area:
ÀFRICA
Cost of the project:
20.000,00
Fons contribution:
20.000,00
Executing agency:
CRSFPC/USOFORAL
Year of approval:
2022
SYNOPSIS:

Com a conseqüència d'enfrontaments armats entre l'exèrcit senegalès i alguns grups de rebels relacionats amb el MFCD (Mouvement des Forces Démocratiques de la Casamance), el govern senegalès va atacar, a mitjans de març, les bases rebels de la zona de Nord Sindian, molt a prop de la frontera amb Gàmbia.

Aquests atacs han provocat el desplaçament forçat d'una part significativa de població de la zona, que s'ha vist obligada a fugir dels seus pobles, que estan sent bombardejats. En aquesta zona la població conviu des de fa anys amb els rebels en harmonia. Ara, per aquesta situació, la població ha estat forçada a fugir cap a zones més segures.

Una gran part dels desplaçats, uns 6.000, han fugit cap al nord, al país veí de Gàmbia, ja que les forces armades senegaleses van iniciar els atacs de sud a nord. Un nombre similar d'habitants de la zona han fugit cap al sud-est i s'han refugiat en diverses comunitats, com són Oulampane i Diacounda. 

Les famílies d'aquestes comunitats estan acollint els desplaçats, amb una càrrega important per poder mantenir aquestes poblacions, que ho que van abandonar tot en el moment de la fugida: casa seva, els estris diaris i les activitats generadores de ingressos.

La proposta d'USOFORAL per pal·liar les conseqüències d'aquest conflicte, se centra en el subministrament d'aigua i de diversos materials, matalassos, kits alimentaris i d'higiene, com també una petita quantitat en efectiu per disminuir la seva dependència de les famílies acollidores. 
D'altra banda, USOFORAL també dona suport a aquestes famílies de desplaçats, tot creant activitats generadores de beneficis durant el temps que estiguin fora de les seves comunitats per tal de poder fer front a les despeses de subsistència i no haver de dependre completament de les famílies de les comunitats d'acollida. 

En aquest cas, USOFORAL respon a unes demandes fetes per les comunitats de Oulampane i Diacounda que els van contactar per demanar-los ajuda i poder fer front a la situació actual.