EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

ENFORTIMENT DE LA JOVENTUT MITJANÇANT EL SUPORT A XARXES DE SOCIETAT CIVIL ORGANITZADA I PROMOCIÓ D'ALTERNATIVES A LA VIOLÈNCIA

Number:
3688
Status:
En curs
Beneficiary:
JOV -Joves
Country:
IRAQ
Continent:
ÀSIA
Geographical area:
ÀSIA
Cost of the project:
70.000,00
Fons contribution:
30.000,00
Executing agency:
UN PONTE PER (UPP)
Year of approval:
2022
SYNOPSIS:

Amb el desplegament d'aquest projecte UPP vol oferir una oportunitat per enfortir la resiliència dels joves i les OSC de Sulaymaniyah, en clau de construcció de pau. Des del 2013, l'associació ha estat activa en la resposta humanitària tant a la crisi dels refugiats sirians com al desplaçament intern a causa del conflicte amb ISIS.

Al Basûr-Kurdistan dins l'Iraq, la taxa d'atur és significativament alta, els serveis sanitaris i educatius són insuficients i les tensions polítiques han augmentat entre els kurds desplaçats forçats interns, els refugiats i la comunitat d'acollida. Alhora, es descuiden els drets de les dones i s'ha incrementat la violència masclista i els matrimonis forçats i prematurs.

Les poblacions objectiu seran joves activistes de la governació de Sulaymaniyah, que es beneficiaran de la formació. Es prestarà especial atenció a la implicació de les dones. La intervenció posa el focus a potenciar el sentit del voluntariat, la cultura del diàleg i la convivència entre joves i dones, mitjançant la creació de components de cohesió social i la formació d'una xarxa de voluntaris de suport comunitari. 

El projecte contempla crear una xarxa de joves, noies i nois kurds, compromesos amb els esforços de construcció de la pau per dur a terme accions de promoció davant les autoritats locals i posar en marxa iniciatives innovadores de construcció de la pau que integren els drets humans, el gènere i la protecció del medi ambient.

Entre les eines del projecte, destaca el "Manual de No Violència" de l'entitat catalana NOVACT també implicada en aquest projecte al Kurdistan-KRI.