General

La Declaració de Còrdova tanca la I Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional

El Fons Català ha participat en aquest esdeveniment estatal on s'ha decidit impulsar un espai permanent per donar continuïtat als treballs iniciats

15 November 2021

Més de 350 persones han participat del 10 al 12 de novembre en la primera Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional, que s'ha fet al Palau de Congressos de Còrdova (Andalusia). Una delegació del Fons Català i d'ajuntaments associats han participat en aquesta trobada que, a partir del debat generat, ha permès impulsar un espai permanent per continuar les línies de treball que s'han iniciat per millorar l'intercanvi de coneixements entre els diferents agents locals que fan polítiques de cooperació a l'Estat.

L'esperit de la trobada s'ha recollit en «Declaració de Còrdova» (clica aquí per llegir-la) que, entre d'altres, anima a la participació, a promoure la coherència de les polítiques o demanar la revisió de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i de les seves implicacions en les polítiques de cooperació internacional al desenvolupament.

VEU DE TOTS ELS ESTRATS DE L'ADMINISTRACIÓ

A la trobada hi han estat representats tots els estrats de l'administració, des del Ministeri d'Afers exteriors, federacions de municipis o els fons de cooperació i solidaritat. Aquests han coincidit a assenyalar l'impuls que aquesta trobada ha suposat per a l'articulació de les polítiques de cooperació i s'ha fet pública la voluntat de fer un treball conjunt i intercanvi entre governs locals i han constatat que, després de 40 anys de recorregut, la cooperació municipalista s'ha sabut situar en l'escenari global, amb veu i personalitat pròpia.

Dos diàlegs, 6 plenàries, presentacions i activitats paral·leles, així com sessions de treball de les diferents institucions, emmarcades en la Trobada, han conformat aquest espai d'intercanvi. El Fons Català de Cooperació ha estat ponent i moderador de diferents de les activitats. Entre d'altres, la vicepresidenta del Fons Català i presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS). Nuria Parlon, va ser ponent del diàleg «El paper dels govern locals en la cooperació espanyola» o el president del Fons Català, Isidre Pineda, va participar en «Estratègies, eines i bones pràctiques per a la inclusió de la perspectiva de gènere, l'enfocament dels Drets Humans i les ODS en la cooperació municipalista» (vídeo).