General

Els municipis catalans participen en els Dies Europeus de la Solidaritat Local

S'han programat exposicions, conferències, tallers... dins d'aquesta iniciativa europea per posar en valor la cooperació descentralitzada

15 November 2021

Des del dilluns, 15 de novembre i fins al dimarts, 30 de novembre, se celebra la campanya europea dels Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS, per les seves sigles en anglès). Aquesta iniciativa és impulsada per PLATFORMA, una coalició de governs locals i regionals europeus i les seves associacions actius en l'àmbit de la cooperació descentralitzada de la qual a Catalunya en forma part la Diputació de Barcelona.

En aquestes dues setmanes municipis com Sabadell, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Centelles, Montornès del Vallès, Torrelles, Castellbisbal, Calella, Gavà, Rubí, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Mollet, Torelló, Manresa, Vilafranca del Penedès o Mataró... organitzen exposicions, conferències, projeccions de cinema, tallers, espectacles familiars per tal de comunicar el valor afegit de la cooperació descentralitzada i promoure una ciutadania informada i activa sobre els reptes locals i globals que planteja el desenvolupament sostenible. L'acte inaugural a Catalunya serà una conferència del periodista Agus Morales sobre la situació a l'Afganistan que es farà el dilluns, 15 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda a Biblioteca Vapor Badia de Sabadell.

La crisi generada per la COVID-19 ha posat en relleu que els problemes globals requereixen solucions globals, transformen els comportaments individuals, desenvolupen iniciatives locals i les coordinen a escala mundial. La campanya dels EDLS utilitza l'Agenda 2030 per explicar què fan els governs locals i regionals de tota Europa per afrontar localment els reptes globals.

A la secció d'agenda de la web del Fons Català de Cooperació hi trobareu el gran gruix de les activitats que han programat els municipis catalans (clica aquí).

📸 Activitat d'una de les activitats en l'edició de l'any passat dels EDLS a Santa Perpètua de Mogoda.