General

La Junta Executiva del Fons Català reforça la campanya per respondre a la crisi d'acollida

"Obrim escletxes a l'Europa fortalesa" és la segona fase de la campanya "Món Local Refugi" 

08 October 2021

Dijous 8 d'octubre es va reunir telemàticament la Junta Executiva del Fons Català (amb més de 20 participants) per compartir les activitats i projectes que s'han realitzat en els últims mesos i planificar les accions futures. 

Un dels punts més importants de la jornada va ser la presentació de la nova campanya de refugi "Obrim escletxes a l'Europa fortalesa", que és una extensió de la campanya Món Local Refugi iniciada el 2015. En aquesta nova fase es proposa una intervenció coordinada i complementada amb les entitats i les institucions implicades als punts fronterers on cal donar resposta a la crisi d'acollida:  l'Arxipèlag Canari (Asociación Atlas Gran Canaria), ciutats autònomes de Ceuta (No Name Kitchen) i Melilla (Solidary Wheels), Sèrbia (Klickactive) i Grècia (Legal Centre Lesvos) en clau de suport sociojurídic i incidència política.

Actualment hi ha 6 projectes inclosos en aquesta campanya, i tots ells tenen un component d'Acció Humanitària basat en l'assistència a les rutes de fugida, ja que son les zones on està havent-hi vulneracions de drets humans. 

El viatge que van fer a Canàries el Fons Català i l'Ajuntament de Barcelona al setembre va servir per  conèixer de primera mà la situació a les illes, les xifres de les arribades de persones migrants, la gestió de les administracions i l'important paper qu ejuga la societat civil. A més, va ajudar a reforçar els vincles tant amb les autoritats com amb les entitats de base per treballar conjuntament en una situació que afecta a tothom.

A la reunió també es va parlar sobre la recta final de la campanya "Defensa la cooperació", que culmina a l'octubre, sobre la gestió econòmica i l'alta de projectes.