DLO - Desenvolupament local

UNA VIDA PLENA: ENFORTIMENT DE LA LLAR D'AVIS D'EL SAUCE

Number:
3575
Status:
En curs
Beneficiary:
VEL - Vells
Country:
NICARAGUA
Continent:
AMÈRICA
Geographical area:
CENTREAMÈRICA
Cost of the project:
35.116,07
Fons contribution:
23.057,31
Executing agency:
SOLIDARITAT SENSE MONS
Year of approval:
2021
SYNOPSIS:

El projecte inicial (P2656) va néixer el 2014 com una iniciativa per donar resposta als ancians d'El Sauce que no compta amb suport familiar directe, o que té problemes de salut associats a l'edat i a la condició de vulnerabilitat preexistent. Encara hi ha persones grans que són marginades de la societat per diferents causes i que viuen sense els recursos bàsics o sense un sostre permanent. 

El Centre d'Atenció Integral de l'Adult Major (CIAM) es va construir per donar sortida a aquests casos i atendre en les millors condicions homes i dones en l'última etapa de la seva vida, però procurant omplir-la d'activitats formatives i lúdiques perquè tinguin una vida plena en un espai ampli, envoltat de natura i camps esportius, i amb la millor atenció alimentària i mèdica.

El CIAM ja és un equipament actiu que alberga a una mitjana de 12 persona de manera permanent, però el projecte pretén reforçar algunes àrees per optimitzar l'espai existent i dotar de més comoditats les persones que acull.

El projecte conté tres components que es desenvoluparan de manera paral·lela: construcció d'infraestructures, equipament i administració.
 

  1. Infraestructura: construcció d'un nou dormitori, d'un rebost i obres de mitigació per evitar futures inundacions
  2. Equipament: dotació de 13 matalassos
  3. Administració: suport al personal que treballa a l'asil, que s'alterna els set dies de la setmana de manera permanent.

Amb aquestes millores s'aconseguirà una atenció més adequada, amb la possibilitat d'ampliar una plaça d'alberg i consolidar el centre per als propers anys.