General

Arriben 47 respiradors a l'hospital Ahalya de l'Índia gràcies al suport del municipalisme català

La Covid-19 ha col·lapsat el sistema sanitari del país fins al punt de no poder donar servei a un ampli sector de la població

 

 

04 June 2021

La nova variant del virus de la Covid-19 ha colpejat amb força l'Índia. Les xifres de persones infectades ja superen els 26 milions, i les morts els 300.000, tot i que s'estima que hi ha moltes morts que no es comptabilitzen. El sistema de salut del país s'ha col·lapsat davant d'aquests pics de contagis i no ha pogut donar cobertura a tothom per falta de material i recursos. 

Davant d'aquesta greu situació, l'Indian Culture Centre de Barcelona i el Fons Català van obrir un projecte emmarcat dins la campanya d'emergència "Món Local Covid-19" per recaptar fons per adquirir respiradors i donar-los gratuïtament a l'hospital Ahalya, a Gunpur (Andra Pradesh). Gràcies a la resposta de tretze municipis catalans s'han pogut enviar 47 respiradors. 

La solidaritat en moments de crisi com el que està vivint l'Índia és més important que mai i demostra com una resposta global és l'única solució per deixar enrere la pandèmia. 

L'Índia, tot i ser el major productor de vacunes del món, fa mesos que en pateix escassedat. Fins ara ha administrat 212 milions de primeres dosis, però només un 3% de la població compta amb les dues dosis. No obstant això, el govern ha assegurat que hi haurà 120 milions de dosis per aquest mes de juny, fet que suposa un salt important tenint en compte que el maig disposaven només de 79 milions. 

60,9 milions d'aquestes dosis aniran destinades a la vacunació de personal sanitari, treballadors que estàn a primera línia i els menors de 45 anys, mentre que els 58,6 milions restants seran per la compra directa dels estats i els hospitals privats.