General

Girona ret homenatge a Pere Casaldàliga amb motiu dels 30 anys de l’Agenda Llatinoamericana

El cicle d'activitats "Casaldàliga i les causes justes: 30 anys de l'Agenda Llatinoamericana" se centra en la vida i els valors del bisbe català

 

 

04 May 2021

Quan se celebren 30 anys de la publicació de l’Agenda Llatinoamericana i després de la mort del seu fundador, Pere Casaldàliga, la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana, juntament amb Justícia i Pau Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries obren un espai de reflexió entre l'11 i el 15 de maig sobre la figura del bisbe català de São Félix d’Araguaia, i presenten les grans causes que van guiar el seu pensament: la Justícia Universal, el decreixement com eina per salvar el planeta i la seva poesia de vida, fe i lluita.

Les activitats programades són les següents:

Projecció de la pel·lícula «Descalç sobre la terra vermella»
Dimarts, 11 de maig a les 19 h al Cinema Truffaut de Girona (Plaça de Sant Jordi) 

Es tracta d’una minisèrie de dos episodis basada en el llibre de Francesc Escribano que relata l‘experiència de Pere Casaldàliga amb els indígenes de Mato Grosso.

Debat sobre Justícia Universal amb Elizabeth Fuentes i Salvador Martí
Dijous, 13 de maig a les 19 h al Col·legi d’Advocacia de Girona (Plaça Jaume Vicenç Vives, 4)

Elizabeth Fuentes, és investigadora, doctora en Dret, Economia i Empresa per la UdG, Màster en Dret Penal Constitucional per la Universidad Centroamericana UCA (El Salvador) i màster en Estudis Hispánicos, entre d’altres. Salvador Martí és professor de Ciència Política de la UdG, i investigador associat del CIDOB de Barcelona. Moderarà la periodista Laura Fanals.

Debat sobre Decreixement amb Sergi Nuss i Biel Jover Avellà
Divendres 14 de maig a les 19 h al Col·legi d’Advocacia de Girona (Plaça Jaume Vicenç Vives, 4)

Sergi Nuss és doctor en Geografia; llicenciat en Ciències Ambientals i Turisme; investigador i professor de la UdG. Per la seva banda, Jover Avellà és doctor en Història Econòmica Moderna per la Universitat de Barcelona; ha estat professor a la Universitat de Barcelona, i director dels Serveis Territorials de Medi Ambient a Girona. Moderarà la periodista Lluïsa Fuentes.

Lectura de poemes del bisbe Casaldàliga. Lectura de poemes de vida, fe i lluita, coordinada per Xavier Thió (veus) i Glòria Argany (música). 
Dissabte, 15 de maig a les 12 h al Claustre del Monestir de Sant Daniel

Lectura de poemes de vida, fe i lluita, coordinada per Xavier Thió (veus) i Glòria Argany (música).