General

Emergència sanitària a l'Índia: el Fons Català obre un projecte per enviar respiradors

La xifra diària de nous casos de Covid19 supera els 300.000 i és la xifra més alta registrada en un sol país des de l'inici de la pandèmia

 

30 April 2021

L'Índia s'ofega. El país està vivint el seu pitjor episodi de contagis per Covid19: en les últimes setmanes el nombre d'infeccions ha pujat a 15,95 milions. La situació és tan greu que molts pacients no poden ser atesos als hospitals i moren per falta d'oxigen. 

Davant aquesta situació d'emergència, el Fons Català i l'Indian Culture Centre de Barcelona obren un projecte centrat en recaptar fons per adquirir respiradors portàtils que es donaran gratuïtament a l'hospital Ahalya, a Gunpur (Andra Pradesh). Aquest hospital té una capacitat de 100 llits i està totalment col·lapsat a causa del nombre de persones infectades en estat crític i amb necessitat urgent d'oxigen. 

El projecte s'emmarca dins la Campanya d'Emergència Món Local Covid19, que es va obrir el maig de 2020 per fer front als efectes de la pandèmia arreu del món. L'objectiu és poder reunir el màxim de suports per evitar que aquesta crisi a l'Índia sigui encara més greu. 

La nova variant del virus, juntament amb els factors de sobrepoblació i falta de mesures higièniques, estan fent que el país es trobi en una situació alarmant que requereix ajuda urgent. Hi ha poques ambulàncies, poca capacitat hospitalària, molt pocs respiradors i els crematoris no donen l'abast. 

Pel que fa a les vacunacions al país, es calcula que fins ara 117 milions de ciutadans indis has rebut almenys una dosi, xifra que suposa menys del 10% de la població, tot i que el màxim productor de vacunes del món es trobi a l'Índia. A finals de març el centre va deixar d'exportar les dosis en vista de la necessitat de posar-les a la població local però actualment alguns mitjans informen que ja s'està esgotant la producció. 

;

 

Crisi econòmica i social

El confinament implantat pel govern ha portat a fins a 450 milions de treballadors de l'economia submergida a malviure sense sou. S'ha vist que aquesta mesura és elitista i suposa un malson per aquelles persones que viuen al dia. El president indi Narendra Modi va prometre ajudes econòmiques per evitar una crisi humanitària però hi ha molts treballadors que no estan registrats com a tal i que ho tenen complicat per accedir a cap ajuda. 

 

📷 Trinity Care Foundation