General

L'Ajuntament de Barcelona i el FCCD es reuneixen per reforçar les sinergies en cooperació

Han expressat la voluntat d'enfortir la cooperació municipalista per renovar l'actual sistema de cooperació estatal

17 September 2020

L'Ajuntament de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) s'han reunit aquest dimecres, 16 de setembre, per debatre sobre els principals reptes que té la cooperació municipalista i per establir noves sinergies entre les dues institucions. A la trobada hi han participat, per part del consistori barceloní, la Quarta Tinent d'Alcaldia i responsable de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño i el Director de Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona, David Llistar. Per part del FCCD hi havia el president, Isidre Pineda i el seu director, David Minoves.

Entre els diversos temes que s'han posat sobre la taula hi ha hagut la voluntat de reforçar la cooperació municipalista, ara, que s'està revisant el sistema de cooperació estatal, els objectius del conveni de col·laboració entre les dues institucions, així com afrontar les polítiques públiques en àmbits com els drets humans i les polítiques de gènere. També s'ha debatut sobre aspectes com la compra pública responsable o com millorar la cooperació tècnica municipal.

La reunió també ha servit per presentar a l'Ajuntament de Barcelona les línies mestres que s'ha marcat l'equip directiu del FCCD en aquest mandat. La reunió estava prevista per fa uns mesos però es va posposar per la declaració de l'Estat d'Alarma a causa de la Covid-19.