EME - Ajuda d´emergència-ajut humanitari

SUPORT A POBLACIÓ MIGRANT I PRECÀRIA DE TÀNGER AFECTADA PER LA PANDÈMIA COVID-19 EN LES SEVES NECESSITATS IMMEDIATES

Number:
3464
Status:
Tancat
Beneficiary:
REF - Refugiats, desplaçats, desmobilitzats
Country:
MARROC
Continent:
ÀFRICA
Geographical area:
ÀREA MEDITERRÀNIA
Cost of the project:
9.470,00
Executing agency:
ASSOCIATION AHLAM POUR LE DÉVELOPPEMENT
Year of approval:
2020
SYNOPSIS:

El projecte vol contribuir a disminuir l'impacte de la pandèmia COVID-19 sobre la població migrant a la regió de Tànger a través de la distribució d'aliments bàsics per  pal·liar el patiment de 100 famílies migrants greument vulnerables. 

A causa de la pandèmia COVID-19 i l'estat d'urgència i de confinament decretat pel Govern del Marroc, la majoria de la població migrant, amb o sense papers, no té accés a béns essencials com l'alimentació i sovint són expulsats dels seus allotjaments per la l'impossibilitat de pagar el lloguer. La majoria de les persones migrants recorren a la mendicitat i/o a la prostitució i, en el millor dels casos, treballen en el sector informal a canvi d'un sou indigne. Els ingressos que poden treure d'aquestes activitats, tot i ser insuficients, ajuden els migrants a cobrir les seves necessitats vitals. Actualment totes les activitats estan aturades i aquestes persones no tenen cap font d'ingressos.

El Govern ha promès concedir una subvenció mensual entre 800 i 1.200 DH per aquelles persones marroquines que disposen d'un carnet RAMED "servei gratuït". El Govern preveu assistir les persones que no disposen de carnet, però sense especificar si això contempla també els migrants. 

Els migrants que viuen als boscos (com el bosc de Belyounech, al costat de Ceuta), han perdut l'ajut que rebien de les associacions que els dotaven d'aliments i ara no poden desplaçar-se a causa del confinament. Aquestes persones es desplacen a les grans ciutats a la recerca de refugi i aliments. Tot això afavoreix la propagació del virus.

Davant d'aquesta situació, es primordial desplegar ajut d'emergència per a aquestes famílies desfavorides. La resposta a aquestes necessitats urgents es farà a través de la distribució de kits alimentaris i/o compensacions (subvencions) ja que les famílies necessitades també han de pagar els lloguers. A més de les 30 famílies que participen en el projecte, s'ampliarà la cobertura a 70 famílies migrants i marroquines més, que han participat amb AHLAM en projectes anteriors i que es troben també en una situació de necessitat. Això alleujaria una mica la pressió i el dolor que pateixen aquestes famílies. Les activitats es duran a terme en coordinació amb l'Ajuntament de Tànger.