General

El FCCD i l'Àrea Metropolitana de Barcelona acorden seguir col·laborant i posen l'accent en l'emergència climàtica

Trobada institucional entre els representants dels dos ens després la renovació dels òrgans de direcció

10 March 2020

El president del Fons Català de Cooperació (FCCD), Isidre Pineda i el director de l'ens, David Minoves, s'han reunit aquest dimarts 10 de març amb el vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ernest Maragall i amb la consellera metropolitana de l'Àrea de Relacions Internacionals i de Cooperació, Elisenda Alamany. La reunió institucional ha servit per presentar a l'AMB els objectius que s'ha fixat el nou equip directiu del FCCD.

L'AMB i el FCCD han coincidit en la necessitat de potenciar la cooperació al desenvolupament, posant l'accent en les noves emergències com pot ser la crisi climàtica. En aquest sentit, Elisenda Alamany, presideix la nova comissió d'Acció Climàtica del FCCD. Les dues institucions han acordat buscar col·laboració en aquells àmbits de la cooperació que ja treballa l'AMB com el medi ambient, la mobilitat, l'urbanisme i les persones refugiades però fent incidència en endegar accions que serveixin per frenar l'escalfament del planeta.

L'AMB és l'administració pública de l'àrea metropolitana de Barcelona, una gran conurbació urbana formada per un total de 36 municipis amb més de 3,2 milions de persones i és una de les àrees més poblades d'Europa. L'àrea és un dels ens supramunicipals que forma part del FCCD.