General

El FCCD constitueix una nova Comissió d'Acció Climàtica

Presidida per Elisenda Alamany (AMB) aquest dilluns 9 de març va fer la seva primera reunió

09 March 2020

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) va constituir aquest dilluns la nova Comissió d'Acció Climàtica. Presidida per la Consellera Metropolitana de l’Àrea de Relacions Internacionals i de Cooperació. Elisenda Alamany, aquest espai vol impulsar un pla d’actuació per què les accions de cooperació que s’impulsen en l'àmbit local també tinguin com a objectiu frenar l’emergència climàtica.

En la primera sessió es va definir el pla de treball i ja es va posar fil a l’agulla a la feina. Ivan Capdevila de l’Estudi Ramon Folch i Associats, va fer una xerrada informativa sobre els efectes del canvi climàtic i dels seus efectes, especialment als països del Sud. En la trobada també es va presentar un estudi de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament que fa una diagnosi entre cooperació i acció climàtica.

La trentena de participants en aquesta primera sessió també van compartir experiències en el camp de l’acció climàtica i van analitzar bones i males pràctiques que la cooperació al desenvolupament fa en l’acció medioambiental. Actualment el FCCD té, a més d’aquesta nova sobra Acció Climàtica, les comissions de Drets Humans, Municipalisme i Agenda 2030 i Migracions i Desenvolupament.

 

Fons Catala Taula Accio Climatica