General

Núria Parlon, vicepresidenta del FCCD, escollida presidenta de la CONFOCOS

L'Assembla de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat s'ha fet a Bilbao

19 February 2020

Núria Parlon, vicepresidenta del FCCD i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, ha estat escollida nova presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS), l'ens de coordinació dels 9 fons de cooperació i solidaritat existents a l'Estat Espanyol. Parlon ha estat escollida en l'assemblea que s'ha fet aquest dimecres 19 de febrer a Bilbao (País Basc).

A més de Parlon com a presidenta, l'assemblea també ha escollit a Juan González, alcalde de Nigrán i president del Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade com a Vicepresident; a Susana Móra, presidenta del Consell de Menorca i Vicepresidenta del Fons Menorquí com a Secretària; i a Ernesto Sainz Lanchares, alcalde de Salvatierra, i president de l'Euskal Fondoa com a tresorer.

Parlon substitueix a Juan González, alcalde de Nigrán, que passa a ocupar la Vicepresidència.

UN MANDAT PLE DE REPTES

L'elecció de la representant del FCCD per a la presidència de l'ens arriba en un moment ple de reptes. El Govern espanyol està en fase de modificació de la llei 23/1998 de Cooperació Internacional on la CONFOCOS vol tenir un paper clau en el debat i on aposta perquè es reconegui el paper de la cooperació municipalista. L'objectiu de la reforma que es planteja és adaptar una llei aprovada fa més de 20 vint anys a la nova l'agenda internacional del desenvolupament però també al paper dels agents, entre ells els municipis.

Actualment integren la CONFOCOS, a més del FCCD, l'Euskal Fondoa. Asociación de Entidades Locales Vascas Cooperantes, el Fons Valencià per la Solidaritat, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació, el Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade, el Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad Internacional, i el Fondo Extremeño Local de Cooperación al Desarrollo. La confederació va néixer 1995 i té com a objectius contribuir a impulsar la cooperació descentralitzada dins i fora dels àmbits territorials dels seus membres i ser interlocutor davant les institucions estatals, europees i internacionals en aquells plantejaments on hi ha interessos coincidents.

Fons Catala Reunio Confos

MÉS INFORMACIÓ

➡️ Web de la Confederació de Fons de Cooperació i solidaritat (clica aquí)