General

Declaració del FCCD sobre l'emergència que viu Rojava i la situació de Bolívia

La Junta Executiva mostra la seva preocupació per aquestes situacions d'emergència i de vulneració de Drets Humans

13 December 2019

La Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) ha aprovat dues declaracions de condemna sobre la situació d'emergència que viu Rojava -el Kurdistan sirià- i la situació que viu Bolívia. El FCCD com a agent que actua en el camp de la cooperació internacional condemna les turbulències polítiques que afecten aquestes dues zones del planeta i alerta del perill que pot suposar per a la població i per la vulneració dels Drets Humans.

La declaració sobre l'emergència de Rojava mostra la preocupació per la manca de seguretat de la població local davant els atacs per part de l'exèrcit turc i alerta que poden conduir a la regió a una crisi humanitària, amb morts i desplaçats. El text aprovat expressa la solidaritat amb el poble kurd i la repressió que pateix i rebutja l'actitud que estan tenint els Estats Units en aquest conflicte. El FCCD demana al govern de l'Estat Espanyol que condemni l'ofensiva iniciada per Turquia contra el Kurdistan sirià (llegir el text complet)

En el cas de Bolívia, la declaració aprovada per l'ens municipalista català de cooperació internacional denuncia el cop d'Estat, l'escalada de violència i l'actuació que han tingut les forces de seguretat d'aquest país d'Amèrica del Sud en el conflicte que va esclatar després de les eleccions del 20 d'octubre. També es demana diàleg per trobar una solució pacífica al conflicte que passi per unes eleccions lliures i amb totes les garanties i se sol·licita que la comunitat internacional ofereixi la seva mediació per posar fi a la violència, sobretot per part de la policia i l'exèrcit. També es reclama garantir el retorn a Bolívia de dirigents com Evo Morales o Alvaro Garcia Linera que es troben a l'exili des de l'11 de novembre (llegir el text complet).

MÉS INFORMACIÓ
➡️ Declaració sobre la situació d'emergència a Rojava (clica aquí)
➡️ Declaració sobre la situació de Bolívia (clica aquí)
📸 Azadi Plataforma. Twitter