General

La Junta Executiva del FCCD nomena a David Minoves com a nou director

En la reunió del 4 de desembre també es va aprovar reactivar el Consell Assessor de l'ens

 

05 December 2019

La Junta Executiva del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) va aprovar en la reunió del dimecres 4 de desembre el nomenament de David Minoves com a director. Minoves ja treballava al FCCD com a coordinador i pren el relleu d'Ariel Monells.

El nou director del FCCD s'ha fixat un triple objectiu en la seva etapa al capdavant de l'ens: donar serveis de qualitat als ens locals socis en les seves polítiques públiques de cooperació i solidaritat; tornar a posar a l'agenda l'objectiu del 0,7% i augmentar el nombre d'ajuntaments que assoleixin aquesta fita; i posicionar el FCCD com una eina estratègica de la cooperació catalana.

El nou director del FCCD té una àmplia experiència en el camp de la cooperació internacional. Entre d'altres ha estat director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i Director General de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya. També és el president del Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN) i membre de la Junta de Govern de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

Reunio executiva FCCD nou director

POSICIONAMENTS SOBRE BOLÍVIA I ROJAVA I CONVOCATÒRIA DEL CONSELL ASSESSOR

En la reunió també es van aprovar dues declaracions sobre la situació a Bolívia i Rojava. Un altre fet destacat va ser l'acord per reactivar el Consell Assessor del FCCD i convocar a Lafede.cat i a les coordinadores territorials d'ONG per a participar-hi.

En finalitzar la reunió es va fer una sessió de formació per explicar als nous membres de la junta l'estructura de funcionament del FCCD. La responsable de l'àrea d'Emergències, Refugiats i Avaluació, Victòria Planas; el responsable d'administració, Josep Maria Frigola i el responsable de projectes de sensibilització, Albert Pujol van fer una introducció als objectius i funcionament intern de l'ens.