tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

EMERGÈNCIA PER L´HURACÀ IDA A NICARAGUA I EL SALVADOR

 

Institucions col·laboradores

Projectes

L'huracà Ida va començar com una depressió tropical el dimecres 4 de novembre davant la Costa Atlàntica de Nicaragua. Va avançar en direcció nord-oest fins arribar-hi, al dia següent, ja convertit en un huracà de categoria 1. Dijous i divendres va continuar avançant en direcció nord, afeblint-se, fins arribar de nou al mar Carib convertit de nou en depressió tropical, tot afectant Nicaragua, Hondures i, sobretot, El Salvador.

El pas de l'huracà Ida per Nicaragua va deix ar uns 40.000 damnificats, més de 8.000 persones refugiades en albergs i un desaparegut.

A El Salvador, les fortes pluges, les inundacions i els esllavissaments de fang provocats per l'huracà Ida han causat la mort d'un mínim de 124 persones. El Govern ha declarat l'estat d'emergència en cinc departaments del país centreamericà (La Paz, La Libertad, Cuscatlán, San Vicente i el de la capital, San Salvador) i espera trobar més víctimes a mesura que els efectius de rescat progressin sobre terrenys difícils, segons ha informat el ministre de Governació, Humberto Centeno. Els rius Jiboa, a la zona central del país, així com el riu Grande a l'est i l'Acelhuate, que travessa la capital, s´han desbordat i diversos ponts s'han col·lapsat, tot deixant aïllats centenars de residents.

Davant de tot això, es preveu una necessitat important d'inversions per poder recuperar-se dels efectes d'aquest huracà en un termini mitjà. Després de les tasques d'actuació urgent en la primera fase d'emergència, caldrà fer un important esforç per a la reconstrucció i la rehabilitació dels territoris afectats.

En aquest context, des del Fons Català, recollint la petició dels ajuntaments catalans, i en coordinació directa amb les contraparts de Nicaragua i El Salvador, hem obert una campanya d'emergència dins la filosofia de reconstrucció postemergent, de suport als esforços que ja s'estan duent a terme des d'ambdós països.

En aquest sentit, el Fons Català fa una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.


Convocatòria de la Campanya
Full de compromís
Power Point efecte huracà a El Salvador
Informes CECADE
Informes de danys
Informe visita sobre terreny
PROJECTES
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament