tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

RESPOSTA A LA CRISI HUMANITÀRIA A GAZA

 

Institucions col·laboradores

Projectes

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fa una crida als ajuntaments a sumar-se a la resposta davant la situació de crisi humanitària que està patint la població civil de la Franja de Gaza d’ençà el passat 27 de desembre, provocada per l’ús desproporcionat de la força per part del Exèrcit israelià, el qual, amb la seva escalada militar i d’invasió de la zona està provocant centenars de víctimes civils entre les quals es comptabilitzen una significativa proporció d’infants. Aquesta actuació és absolutament inacceptable par part de la Comunitat Internacional ja que s’està vulnerant indiscriminadament el Dret Internacional i Humanitari. Així com també ho és la política practicada per Hamas i altres organitzacions armades, les quals conculquen el dret dels israelians a la seguretat, afectant també a la població civil.

La situació és d’extrema gravetat i demostra, un cop més, que la solució al conflicte no és una resposta militar. L’ús desproporcionat de la força no serà mai garantia de seguretat per l’Estat d’Israel, ans el contrari, generarà un espiral de violència i odi que impossibilitarà avançar vers una solució justa i perenne del conflicte que permeti la coexistència pacífica de dos pobles històricament assentats i destinats a conviure en un mateix territori.

Els Governs Locals són conscients del paper que tenen, per la seva proximitat i responsabilitat amb la ciutadania, en els processos de diplomàcia municipal i de construcció de la Pau. En aquest context, el Fons Català de Cooperació com a espai municipalista de treball en aquesta direcció, proposa als municipis i ens supramunicipals catalans l’aprovació d´una resolució sobre l´actual conflicte al Pròxim Orient i la participació en la campanya, el projecte 2020. RESPOSTA A LA CRISI HUMANITÀRIA A GAZA, de suport i de cooperació a la població. Els ajuts humanitaris d’emergència es coordinaran amb UNRWA, l’agència de les Nacions Unides encarregada de l’assistència als refugiats palestins.


Convocatòria de la Campanya
Proposta de resolució per a ajuntaments i ens supramunicipals
Full de compromís
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament