tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

CAMPANYA D┤EMERG╚NCIA PELS HURACANS A CUBA I HAIT═

 

Institucions col·laboradores

Projectes

La temporada d'huracans al Carib (agost-novembre) enguany estÓ sent especialment devastadora. Entre finals d'agost i el que portem del mes de setembre la tempesta tropical Fay, l'huracÓ Gustav, la tempesta tropical Hanna i l'huracÓ Ike han assolat gran part del territori de Cuba i HaitÝ i, a banda dels greus efectes immediats, han alterat greument les possibilitats de desenvolupament d'aquests pa´sos a mitjÓ i llarg termini.

A HaitÝ s'han fet palesos els greus problemes estructurals i les condicions de vulnerabilitat i pobresa extrema en quŔ viu la majoria de la poblaciˇ. A Cuba, en menys d'un mes ha quedat devastada la infraestructura econ˛mica, social i habitacional com mai no s'havia produ´t. Aquesta situaciˇ es veu agreujada pel bloqueig que pateix l'illa.

Davant de tot aix˛, es preveu una necessitat important d'inversions per poder recuperar-se dels efectes dels huracans en un termini mitjÓ. DesprÚs de les tasques d'actuaciˇ urgent en la primera fase d'emergŔncia, caldrÓ fer un important esforš per a la reconstrucciˇ i la rehabilitaciˇ dels territoris afectats.

En aquest context, des del Fons CatalÓ, recollint la peticiˇ dels ajuntaments catalans agermanats, i en coordinaciˇ directa amb les contraparts cubanes i haitianes, hem obert una campanya d'emergŔncia dins la filosofia de reconstrucciˇ postemergent, de suport als esforšos que ja s'estan duent a terme des d'HaitÝ i Cuba.


Full de compromÝs
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament