tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

CAMPANYA D´EMERGÈNCIA DAVANT LES INUNDACIONS A L´EQUADOR

 

Institucions col·laboradores

Projectes

El 15 d’abril el Fons Català va rebre la visita de la Federación de Entidades Ecuatorianas en Catalunya, representada per Alfredo Cedeño Villamar, president, Jorge Castro Cepeda, vicepresident, i Maritza Páez, coordinadora de la Comissió d’ajuda d’emergència. El motiu d’aquesta visita va ser la preocupació del col·lectiu equatorià per les inundacions que han afectat gran part del país.

El president de la República de l’Equador va declarar estat d’emergència nacional i l’ajut s’ha convertit en prioritari per a totes les institucions del país, ja que el nombre de persones afectades és de 3.500.000, segons dades del Ministeri de Coordinació de la Seguretat Interna i Externa i 100.000 les àrees de cultiu afectades. Es considera totalment perduda la collita de les plantacions d’arròs, plàtan, cafè i cacau.

Encara no hi ha informació més precisa de les comunitats afectades, però en principi s’han assenyalat: Guayas, Los Ríos, El Oro i Manabí. En tot cas, es preveu que les pluges continuïn durant tres mesos.

Així, la Federación de Entidades Ecuatorianas en Catalunya fa una crida solidària als ajuntaments catalans per tal de coordinar l’ajuda amb el seu país.

En aquest sentit, el Fons Català, a través de seus socis, vol donar suport a aquesta emergència en la fase de reconstrucció. S’espera poder tenir més informació del Govern equatorià (Comitè d’Emergència) per poder definir conjuntament amb el col·lectiu equatorià a Catalunya un projecte.


Full de compromís
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament