tornar a l'inici
Emergència
Consulta General de Projectes

 

 

 

Actuació en situacions d’emergència

 
 

RESPOSTA A LA CRISI AL PRÒXIM ORIENT

 

Institucions col·laboradores

Projectes

Les accions violentes de grups armats de la franja de Gaza i del Líban (atacs i segrest de personal militar israelià, llançament de coets contra infraestructures i població civil d'Israel) i l'ofensiva militar desproporcionada de l'exèrcit d'Israel (atacs que provoquen la pèrdua de centenars de vides humanes, destrucció d'infraestructures civils bàsiques i d'equipaments governamentals, restriccions dels accessos als Territoris Palestins Ocupats, detenció de parlamentaris i ministres del Govern palestí, bombardeigs de les vies de comunicació del Líban) empitjoren les condicions de vida de la població civil, la resolució pacifica del conflicte i l'estabilitat regional. La situació és especialment greu per a la població palestina que ja patia una gran vulnerabilitat a causa de l'ocupació, de la construcció del mur de separació i de les restriccions quotidianes de moviments. D'altra banda, la congelació de gran part de les ajudes internacionals al nou Govern palestí així com el bloqueig econòmic imposat per Israel, i l'increment en les restriccions de moviments van de dret a provocar el col·lapse de l'Autoritat Nacional Palestina, el retrocés en el procés de construcció d'institucions locals i nacionals democràtiques i una crisi humanitària. La majoria dels funcionaris palestins no han rebut els seus salaris durant els darrers mesos, els estalvis de les famílies estan exhaurits i els preus dels productes bàsics augmenten.

Al Líban els bombardeigs provoquen el desplaçament de centenars de milers de persones i situacions d'emergència alimentària i sanitària, especialment al sud del país i a Beirut.

En resposta a la crisi al Pròxim Orient, que agreuja les condicions de vida de centenars de milers de persones a la regió, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fa una crida a la solidaritat dels municipis de Catalunya.

Els projectes identificats en el marc d'aquesta campanya serviran per portar a terme accions humanitàries i evitar el col·lapse en la provisió de serveis públics bàsics a les poblacions afectades de Palestina i el Líban.


Full de compromís
Sinopsi del projecte 1576
Notícia relacionada
Notícia relacionada
 
 
 
Recomana | Contactar | política de privacitat
Total de visites:
 
 
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88
© 2004, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament